Premiér Fico zostáva aj v sobotu v nemocnici na pozorovaní

Premiér Robert Fico zostáva po zdravotných problémoch aj v sobotu na pozorovaní v nemocnici na bratislavských Kramároch. Informovala o tom Dobroslava Krajačičová, hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), kde je predseda vlády hospitalizovaný tretí deň.

16.04.2016 10:48
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico.
debata

Premiér prišiel do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb sám, v sprievode ochranky vo štvrtok 14. apríla ráno. Dopoludnia mu lekári urobili kardiologické vyšetrenia. NÚSCH ďalej o zdravotnom stave Roberta Fica neinformoval.

„Rodina premiéra si neželá, aby Národný ústav srdcových a cievnych chorôb poskytoval akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave, čo plne rešpektujeme,“ uviedla pre médiá hovorkyňa NÚSCH a Detského kardiocentra pracoviska NÚSCH Krajačičová.

V nemocnici skončil premiér po tom, čo mu vo štvrtok ráno pri behu prišlo zle. Ochranka ho doviezla do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Tam sa podrobil kardiologickému vyšetreniu.

Srdcová nevoľnosť vznikla pravdepodobne následkom upchatia cievy. Príčinou môže byť vysoký krvný tlak, ale aj stres či zvýšený cholesterol (tuk v cievach). Neliečená príhoda môže viesť k infarktu. Ten lekári nepotvrdili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Národný ústav srdcových a cievnych chorôb