Fico ostáva štvrtý deň v nemocnici na pozorovaní

Premiér Robert Fico naďalej ostáva v nemocnici na pozorovaní. Informovala o tom Dobroslava Krajačičová, hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), kde je predseda vlády hospitalizovaný štvrtý deň.

17.04.2016 10:50
Brusel, Fico, summmit, Foto: ,
Predseda vlády Robert Fico.
debata

Premiér prišiel do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb sám, v sprievode ochranky vo štvrtok 14. apríla ráno. Dopoludnia mu lekári urobili kardiologické vyšetrenia. NÚSCH ďalej o zdravotnom stave Roberta Fica neinformoval.

„Rodina premiéra si neželá, aby Národný ústav srdcových a cievnych chorôb poskytoval akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave, čo plne rešpektujeme,“ uviedla pre médiá hovorkyňa NÚSCH a Detského kardiocentra pracoviska NÚSCH Krajačičová.

Srdcová nevoľnosť vznikla pravdepodobne následkom upchatia cievy. Príčinou môže byť vysoký krvný tlak, ale aj stres či zvýšený cholesterol (tuk v cievach). Neliečená príhoda môže viesť k infarktu. Ten lekári nepotvrdili.

Szabóová pre Pravdu upresnila, že Robert Fico naďalej vykonáva svoju funkciu a treba si počkať, čo bude v ďalších dňoch. Na otázku, či je dôvod, aby poveril niekoho svojím zastupovaním, Szabóová odpovedala: „V tejto chvíli nie. Ak to v pondelok bude aktuálne, tak sa bude konať ďalej."

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Národný ústav srdcových a cievnych chorôb