Danko vyzval poslancov na dialóg, osobné útoky sa majú skončiť

Osobné útoky a ataky by mali v parlamente skončiť a nahradiť by ich mala odborná diskusia. Poslancov na to v parlamente vyzval predseda Národnej rady Andrej Danko.

22.04.2016 13:27
DANKO: TB po stretnutí s odborármi Foto: ,
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko.
debata (138)

Opozičným zákonodarcom pripomenul, že ak budú šíriť nenávisť, prenesie sa to do ulíc. „Potom všetci, ktorí šírite nenávisť a zlobu, zodpovedáte za nárast extrémizmu,“ konštatoval Danko.

Predseda parlamentu zdôraznil, že z hádok sa ľudia nenajedia. Ak opozičným poslancom niečo v programovom vyhlásení vlády chýba, ak chcú niečo dobré presadiť, majú podľa Danka u vládnej koalície dvere otvorené a mali by navštíviť rezortných ministrov.

Líder SNS uznáva, že vládny program je kompromisom ideí štyroch vládnych strán. Za dôležité považuje, aby sa z dokumentu čo najviac naplnilo a uviedlo do praxe, ľudia potrebujú vidieť, že ich životy sa zlepšujú.

Danko sa poďakoval Bohu za to, že mohol spoznať predsedu strany, ktorý je inej národnosti, s Bélom Bugárom si podľa vlastných slov „sadol“. Rovnako je rád, že mohol spoznať premiéra Roberta Fica aj predsedu Siete Radoslava Procházku. Ficovi zaželal skoré uzdravenie. Opozícii odkázal, že nestačí len kričať, treba niesť aj zodpovednosť, k čomu sa štyri vládne strany odhodlali a s tým súvisí aj obeta a kompromisy v záujme naplnenia cieľov všetkých.

Predseda NR SR je hrdý, že vládny program hovorí o rozvoji kúpeľníctva, znižovaní administratívno-daňového zaťaženia či dobudovaní dopravnej infraštruktúry R2, R3, R4 a R7.

Slovensko podľa Danka musí urobiť poriadok so schránkovými firmami a so spoločnosťami, ktoré odlievajú zisky z krajiny. Danka tiež teší, že sa zriadi Fond na rozvoj menšín.

V rozprave k vládnemu programu už vystúpilo všetkých 42 písomne prihlásených poslancov, ústne sa do diskusie nahlásilo 31 zákonodarcov.

138 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Andrej Danko