Po akciách NaKA obvinili sedem mužov a zadržali množstvo drog

Tisíce dávok drog, zbrane a stelivo a sedem obvinených je výsledkom minulotýždňových policajných akcií Národnej kriminálnej agentúry (NaKA), zameraných na výrobcov a dílerov drog v Bratislavskom kraji.

26.04.2016 13:16
debata (3)

V prenajatom dome v Kráľovej pri Senci zadržali priamo pri výrobe pervitínu 39-ročného Petra J. a o desať rokov mladšieho Martina U., ktorého úlohou bolo udržiavať čisté zariadenie a pomôcky na výrobu drog a staral sa o likvidáciu odpadu vznikajúceho pri výrobe drog. Policajti zaistili viac ako 13 500 dávok, laboratórium, variče, ventilátory, váhy spolu s chemikáliami, rôznymi liekmi a ďalšími pomôckami.

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, vyšetrovateľ NaKA oboch mužov obvinil z obzvlášť závažného drogového zločinu, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest na 15 až 20 rokov. Peter je po rozhodnutí súdu vo väzbe a Martin je stíhaný na slobode.

Desať až pätnásť rokov môže stráviť za mrežami aj pätica pezinských dílerov, 27-ročný Marek R, o rok starší Martin S., 24-ročný Tomáš M., 30-ročný Boris T. a 28-ročný Michal M. Kšeftovali hlavne s pervitínom, ale aj s marihuanou. Pri domových prehliadkach a vo vozidle policajti našli takmer 300 dávok drogy, hlavne pervitínu, digitálne váhy, ale aj pištoľ na svetlice a krátku guľovú zbraň a desiatky nábojov rôzneho kalibru, ktoré už skúmajú kriminalistickí experti. Obvinení sú stíhaní väzobne.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #NAKA