VšZP nepredĺži zmluvy firmám spájaným s tetou Ankou

Generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Miroslav Vaďura rozhodol, že poisťovňa nepredĺži zmluvy s troma spoločnosťami spájanými s príbuznou bývalého generálneho riaditeľa Marcela Foraia.

27.04.2016 11:09 , aktualizované: 15:50
debata (5)

Ako informovala hovorkyňa VšZP Petra Balážová, konkrétne ide o firmy Welix, s. r. o., Brilance, s. r. o. a SPV 40, s. r. o., ktorým sa končí platnosť zmlúv k 30. júnu tohto roka.

Súčasný generálny riaditeľ považuje zazmluvnenie spomínaných spoločností za morálne a etické zlyhanie svojho predchodcu. „Nevidím dôvod pokračovať v zmluvách v situácii, keď má VšZP v týchto odbornostiach dostatočne naplnenú verejnú minimálnu sieť. Navyše negatívna medializácia týchto spoločností neprispela a naďalej ani neprospieva dobrému menu poisťovne, ktorá chce byť dôveryhodným a spoľahlivým partnerom pre poistencov i poskytovateľov,“ uzavrel Vaďura.

Forai: Vaďura o zmluvách vedel

K zrušeniu zmlúv aj k vyjadreniam generálneho riaditeľ Miroslava Vaďuru sa pre Pravdu vyjadril aj bývalý riaditeľ VšZP Marcel Forai. „Tiež som zachytil aj informáciu, že som morálne a eticky zlyhal, čo je pre mňa veľkým prekvapením, pretože inžinier Vaďura, ako člen predstavenstva predsa musel vedieť, že tieto zmluvy boli uzatvárané,“ povedal Forai s tým, že počas jeho pôsobenia nedošlo k žiadnemu pochybeniu.

„Skonštatovali to orgány, ktoré už kontrolu vo VšZP vykonali, či už to bol poslanecký prieskum alebo Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý potvrdil, že tam nebolo žadne ekonomické zvýhodnenie,“ doplnil Forai.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #VšZP #Marcel Forai