Hrnčiar: Vznik súčasnej vládnej koalície bol jediným riešením

Vznik súčasnej vládnej koalície bol podľa prvého podpredsedu Siete Andreja Hrnčiara jediným možným riešením. Ako uviedol, počas rozpravy k programovému vyhláseniu vlády nadobudol pocit istoty, že iná koalícia, iná alternatíva by nemala dlhé trvanie.

29.04.2016 12:42
debata (42)

„Každá strana, ktorá kandiduje, môže presadiť svoj program len z vlády. Aj keď povolebné obdobie bolo veľmi turbulentné a niektorí opoziční poslanci nedokážu zvládnuť vznik súčasnej vlády, koalícia Smeru, SNS, Mosta a Siete bolo jediné možné riešenie,“ vyhlásil Hrnčiar.

V sobotu sa prvýkrát po parlamentných voľbách zíde v Košiciach Rada slovenských regiónov Siete. „Sieť má pravidelné výjazdy do regiónov, kde sa stretávame s predsedami miestnych centier. Bude to pracovné rokovanie, kde sa budeme rozprávať o povolebnom vývoji,“ vysvetlil Hrnčiar s tým, že vedenie strany bude informovať členov o vzniknutej situácii. „Budeme hovoriť o veciach, ktoré sa nám podarilo presadiť do programového vyhlásenia. Budeme tiež hovoriť, aké kroky spraviť, aby sme splnili svoje predvolebné sľuby,“ dodal Hrnčiar.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #koalícia #Andrej Hrnčiar