Kamión sa zrazil s Regiojetom, vodič neprežil

Na železničnom priecestí medzi Dolným Štálom a obcou Topoľníky v okrese Dunajská Streda sa krátko pred 06:00 zrazil osobný vlak RegioJet s maďarským kamiónom.

12.05.2016 09:01 , aktualizované: 15:35
debata (8)

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 66-ročný vodič z Budapešti zrážku neprežil, zomrel na mieste. Cestujúci vo vlaku sa nezranili. Príčiny nehody polícia vyšetruje.

Hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková uviedla, že železničná doprava je v úseku Veľký Meder – Dunajská Streda prerušená. Po nehode je poškodená železničná trať. ŽSR zisťujú rozsah poškodenia a pracujú na odstránení následkov zrážky. Železničné priecestie je nezabezpečené, avšak s dobrým rozhľadom a je tam osadená dopravná značka „Stoj, daj prednosť v jazde!“ Príčiny nehody vyšetrujú, no podľa doterajších zistení vodič kamióna pred železničným priecestím nezastavil a narazil do prechádzajúceho vlaku. Od začiatku tohto roka sa na železničných priecestiach stalo 12 nehôd, z toho boli tri smrteľné.

Tlačový hovorca RegioJet Aleš Ondrůj uviedol, že podľa aktuálnych informácií potrvá oprava poškodenej trate celý deň. Počas celého dňa tak v tomto úseku zavedú náhradnú autobusovú dopravu. Predpokladané meškanie spojov je približne 20 až 30 minút.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #RegioJet #kamión #zrážka vlaku