Prípady vyhrážania sa bombami v škôlkach už vyšetruje NAKA

Vydieraním viacerých predškolských zariadení v Bratislavskom kraji sa už zaoberá Národná kriminálna agentúra. Pre Pravdu to potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

24.05.2016 10:51
debata
Anonym terorizoval mailom materské školy najprv v anglickom jazyku, o pár dní neskôr aj v slovenčine. Žiadal 5-tisíc eur, inak, hrozil, že umiestni v škôlke bombu. Za dva dni dostala polícia zo škôlok 15 oznámení o vyhrážaní sa bombou. Polícia so psovodmi a hasičmi prehľadala štrnásť škôlok a detských centier v Bratislave a jedno v Stupave, žiadnu výbušninu však nenašla. Odborníčka upozorňuje, že u detí môže takáto udalosť vyvolať strach a neistotu. Polícia nechcela prezradiť, či páchateľa vypátrala, ani to, či ide o jedného alebo viacerých.

Polícii oznámili vyhrážky bombou predškolské zariadenia na Rostovskej ulici, Halašovej ulici a Padlých hrdinov, na Koniarkovej ulici, Zvolenskej, Smrečianskej, Bilíkovej, Vavilovovej, dve zariadenia na Vazovovej ulici a súkromné predškolské zariadenie v Stupave. Polícia prípady vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vydierania, páchateľovi hrozí trest na desať až dvadsať rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #škôlky #bomba #vydieranie #vyhrážky