Prvojúnový nájazd na nové detské ihrisko v Pezinku

Nové detské ihrisko v Pezinku praskalo vo švíkoch. Deti počas ich sviatku vítala včielka Maja s Vilkom a ďalšími kamarátmi. Prevahu mali najmä školáci, ktorých sem vzali učiteľky. „Poďte rýchlo sem,“ mávala dievčina z kolotoča na svojich spolužiakov. Stačilo pár sekúnd a obsadili všetko. Dokonca aj atrakcie, ktoré sú určené pre deti od 2 do 6 rokov.

01.06.2016 17:00
ihrisko Foto: ,
Prvé ihrisko Žihadielko zaplnili deti nielen z Pezinka, ale i Modry či Bratislavy.
debata (1)

Ihrisko Žihadielko je v areáli Základnej školy Fándlyho. Je rozdelené na dve časti. Na mäkkom gumovom povrchu sú prvky pre deti od 2 do 6 rokov. Nájdu tu pieskovisko, malý domček so šmýkačkou či kolotoč. Sú tu aj dve pružinové hojdačky, na ktorých môžu deti skúsiť, ako Maja s Vilkom poletujú nad kvetmi.

Druhá časť je vysypaná štrkom a zabavia sa tu najmä staršie deti. Dominuje jej hrad so štyrmi vežami, ktorý ponúka viacero lezeckých možností. Šmýkačkou sa dostanú do zadnej časti k hojdačkám.

Keďže detí bolo viac ako kapacita ihriska, viaceré sa vydali ku skákacím atrakciám a k stánkom, kde pre ne boli pripravené viaceré aktivity. Za každú z nich boli odmenené pečiatkou. Keď ich na visačke nazbierali päť, dostali balíček. A tak vyfarbovali obrázky či navliekali koráliky.

Menšie deti si tento deň pripomenú, keď sa pozrú na fotografiu so včielkou Majou. „Peťko tieto postavičky zatiaľ nepozná, púšťame mu Pata a Mata. Keď ho to prestane baviť, bude aj Maja,“ prezradila Monika (20) z Modry o svojom takmer dvojročnom synovi.

zväčšiť Prvé ihrisko Žihadielko zaplnili deti z Pezinka... Foto: Žaneta Mikulíková, Pravda
ihrisko Prvé ihrisko Žihadielko zaplnili deti z Pezinka aj okolia.

Lucia (28) prišla z Bratislavy. Za ruku viedla dcéru Kristínku (4), manžel mal na starosti syna Jurka (2). „Niežeby v Bratislave nič nebolo, ale chceme toho prejsť čo najviac,“ usmiala sa mamička. Kristínka prezradila, že postavičky Maju aj Vilka pozná. Na otázku, koho má radšej, odpovedala veľmi prefíkane: „Tigre.“

Ihrisko má byť podľa primátora Olivera Solgu prístupné každý deň do deviatej večer. „Zároveň bude pod dohľadom kamier mestskej polície.“

Pezinčania ho získali vďaka hlasom v súťaži spoločnosti Lidl. Poslali ich viac ako 126-tisíc. Do súťaže bolo zapojených 96 miest. Ako povedal generálny riaditeľ spoločnosti Stanislav Čajka, takýto ohlas nečakali. Pezinské Žihadielko je prvým z desiatich, ktoré počas leta postavia aj v ďalších mestách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pezinok #detske ihrisko