Záhumenský prišiel aj o zbrojný preukaz

Neprišiel len o vodičský, ale aj o zbrojný preukaz a zbrane. Trestne stíhaný Boris Záhumenský, ktorý v piatok blokoval húkajúcu sanitku, mal totiž priamo na polícii vytiahnuť zbraň.

02.06.2016 11:56
záhumenský, nehoda, Foto:
Komunálny politik KDH Boris Záhumenský riskantnou jazdou bránil záchranke v plynulej jazde. Jeho jazdu (v strede vozovky) zaznamenala kamera v sanitke.
debata (7)

Podľa portálu tvnoviny.sk svoj krok obhajoval tým, že „bol vystavený ohrozeniu života priamo vo vestibule budovy polície jedným pánom“. Michal Z., ktorý mal Záhumenského ohrozovať, hovorí, že vytiahol zbraň len preto, lebo policajt ho vyzval, aby ju predložil.

„Nakoľko vznikla odôvodnená pochybnosť o zdravotnej a psychologickej spôsobilosti 44-ročného B. Záhumenského, boli mu odobraté, v zmysle zákona o zbraniach a strelive, zbrane, ktoré mal v legálnej držbe. Menovaný má predložiť nový lekársky a psychologický posudok. Ak tak neurobí, predpokladá sa, že stratil zdravotnú alebo psychologickú spôsobilosť,“ povedala krajská policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. Záhumenský do ukončenia vyšetrovania jazdy pred sanitkou pozastavil svoje členstvo v KDH.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Sanitka