Marček vyzýva Kollára zastaviť ohováračskú kampaň v hnutí

Poslanec NR SR Peter Marček (Sme rodina) sa domnieva, že proti nemu i ďalším dvom poslancom hnutia sa vedie klamlivá ohováračská kampaň, ktorá trvá už tri dni.

02.06.2016 12:53
volby 20106, Kollar Boris Foto: ,
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár (na archívnej snímke) údajne trojicu poslancov najskôr podľa médií kritizoval za to, že nechodia na rokovania poslaneckého klubu a nerešpektujú stranícku činnosť a tiež za to, že nevystupujú aktívne v parlamente.
debata (19)

„Vyzývame predsedu našej strany, aby pomohol zastaviť túto nekorektnú kampaň,“ povedal Marček. Okrem neho sa týka aj poslancov za Sme rodina Martiny Šimkovičovej a Rastislava Holúbeka.

Predseda hnutia Boris Kollár údajne trojicu najskôr podľa médií kritizoval za to, že nechodia na rokovania poslaneckého klubu a nerešpektujú stranícku činnosť a tiež za to, že nevystupujú aktívne v parlamente. „Nezakladá sa nič na pravde. Nech si pozrú našu účasť v NR SR a hlasovania. Nie som ako Viskupič alebo Matovič, aby som reagoval na všetko. Ale to neznamená, že nepracujem,“ vyhlásil Marček s tým, že si pripravuje zákony a kvalitné vystúpenia. „Sme tu dva mesiace. Učím sa,“ dodal. Marček si navyše nemyslí, že by túto kritiku vyslovil sám Kollár. „Niekto to podsúva. Nemyslím, že Kollárove slová sú Kollárove slová. Je to nejaká hra, neviem koho a odkiaľ. Súdni ľudia si však domyslia, kto je v našej strane za tým,“ zdôraznil Marček.

Podľa informácií agentúry SITA v kuloároch sa hovorí o prestupe trojice nespokojných poslancov do zoskupenia strany Sieť, ktorá nemá v parlamente poslanecký klub. Na vznik klubu je potrebných v NR SR osem poslancov, Sieť ich má len sedem. S trojicou poslancov zo Sme rodina by ich mala desať. Marček tieto informácie označil za nepodložené fámy.

V hnutí Sme rodina je od začiatku volebného obdobia nespokojná trojica poslancov Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek. Nepozdáva sa im, že na lídra hnutia Borisa Kollára majú vplyv najmä Milan Krajniak a Peter Pčolinský. „Pred júnovou schôdzou parlamentu zasadne poslanecký klub, porozprávame sa a prijme závery, ktoré situáciu vyriešia,“ povedal dnes Milan Krajniak.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #ohováranie #Boris Kollár #Sme rodina #Peter Marček