Anketa: Budete sledovať Euro 2016? Dosiahnu Slováci úspech?

Výkop Eura 2016 budú mať večer Francúzi, ktorí narazia na Rumunov. Zverenci Jána Kozáka zažijú svoj historický štart v sobotu v Bordeaux. Ich súperom bude ďalší nováčik šampionátu Wales s hviezdnym útočníkom Realu Madrid Garethom Balem. Budete sledovať Euro 2016? Dosiahnu Slováci úspech? Pravda sa na to pýtala športovcov, hercov, ale aj vedca.

10.06.2016 15:00
debata
Matej Tóth
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Matej Tóth

majster sveta v chôdzi
Som športový fanúšik, sledujem všetok šport. Na majstrovstvá Európy sa preto nesmierne teším. Sledoval som ich aj v predošlých rokoch, no tentoraz budú mať nielen pre mňa, ale aj pre ostatných priaznivcov na Slovensku väčšie čaro. Máme vynikajúcu generáciu hráčov, ktorí môžu dosiahnuť úspech. Budem chlapcom držať palce, aby neodohrali vo Francúzsku len tri zápasy, ale tešili sa aj z postupu zo základnej skupiny.

Ľubomir Višňovský
Autor: Pravda,Ľuboš Pilc

Ľubomír Višňovský

bývalý hokejista
Veľmi sa na šampionát teším. Chalanom držím palce. Verím, že sa už vo Francúzsku dobre aklimatizovali. Tvoria výbornú partiu, cítiť z nej silu aj sebavedomie. Dôležité bude, aby mužstvo v prvom zápase vykročilo správnou nohou a nakoplo sa. Chalani mi pripomínajú našu partiu z Petrohradu 2000, kde sme pre Slovensko získali prvú hokejovú medailu v ére samostatnosti. Sú v najlepších futbalových rokoch, majú tam šikovných mladých chlapcov aj harcovníkov. Môžu niečo dokázať. Osobne sa na zápasy pozrieť nechystám, cestovanie veľmi „nemusím“ a najlepšie je mi doma.

Kristína

Kristína

speváčka
Priznám sa, že skôr si pozriem v televízii hokej ako futbal, ale určite náš tím registrujem. Najvýraznejší spomedzi našich reprezentantov je pre mňa Marek Hamšík. Úspech našim futbalistom prajem a držím im palce, aby to vo Francúzsku dotiahli čo najďalej. Pred televízorom im budem fandiť, hoci aj v hoteli na izbe, keď budem práve niekde koncertovať.

Richard Nagy
Autor: Ivan Majerský, Pravda

Richard Nagy

vicemajster Európy v plávaní
Musím priznať, že ma futbal až tak veľmi nezaujíma. Šampionát nebudem sledovať pravidelne. Boje v skupine vynechám, možno si pozriem duely vo vyraďovacej fáze. Chalani majú za sebou výbornú kvalifikáciu. Prajem im, aby dokázali formu z nej preniesť aj na majstrovstvá Európy. Úspech by si určite zaslúžili.

Branislav Peťko

Branislav Peťko

parazitológ
Niektoré zápasy si určite pozriem, hlavne zápasy našich futbalistov. Keď som bol pred mesiacom v Číne, ktorá má neskutočne veľa obyvateľov, tak sa ma jeden zo študentov v diskusii pýtal, ako je to možné, že také malé Slovensko je také dobré vo futbale. Odpovedal som, že my sme dobrí vo všetkom. Myslím, že naši futbalisti budú mať úspech. Nehovorím, že budú majstri, ale možno sa do prvej päťky alebo trojky dostanú.

stefan svitko
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Štefan Svitko

motocyklový pretekár
Bežne futbal až tak nesledujem, radšej mám hokej, ale počas šampionátu si niektoré zápasy iste pozriem. V prvej fáze turnaja asi len stretnutia našich, neskôr, keď už pôjde o medaily, pozriem si aj ostatné duely. No svoj bežný denný program si podľa futbalu upravovať nebudem. Kam to môžu Slováci dotiahnuť? V športe je to vždy nielen o kvalite, ale aj o šťastí. Predpokladám, že naši nešli na turnaj s veľkými očami a poteší ich už postup zo skupiny. Osobne považujem za úspech aj to, že sa vôbec na európskom šampionáte predstavia.

Marcel Lomnický
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Marcel Lomnický

kladivár
Európsky šampionát si určite nedám ujsť. Cez víkend hráme hneď prvý zápas proti Walesu. Verím, že v ňom aj v skupine budeme úspešní.

Chalanom verím, majú formu. Myslím si, že s ňou by to mohli dotiahnuť až do štvrťfinále.

Radoslav Rancik
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Radoslav Rančík

basketbalista
Uvidím zväčša večerné zápasy, keďže poobede sa chcem venovať najmä dcérke a manželke, ale na stretnutia našich sa pokúsim urobiť si čas vždy. Som zvedavý, ako sa bude chlapcom dariť. Čaká ich premiéra na európskom šampionáte, ale sú si nepochybne vedomí svojich kvalít, ktoré v ostatnom čase pravidelne potvrdzujú. Do zápasov musia ísť sebavedomo a dopadne to dobre. Prajem im, aby sa z Francúzska vracali spokojní. Kam to až môžu dotiahnuť, si však netrúfam odhadnúť.

Daniel Dangl

Dano Dangl

herec, režisér
Som veľký fanúšik futbalu a vždy, keď mám možnosť, sledujem ho. Sobotňajšieho zápasu sa už neviem dočkať. Momentálne som na natáčaní mimo Bratislavy, takže si ho pozriem niekde v okolí Liptovského Mikuláša. Dúfam, že do finálneho konca to dotiahneme bez zranení a prešľapov. Som večný optimista, takže verím, že vyhráme.

Martin Sopko
Autor: Ivan Majerský, Pravda

Martin Sopko

volejbalista
Samozrejme, futbal sledujem. Tak ako som si nedal ujsť zápasy v kvalifikácii, budem pozerať aj dianie na záverečnom turnaji. A nielen v našej skupine. Čo sa týka slovenských ambícií, som optimista. Všetko však bude závisieť od zápasu s Walesom. Ak vyhráme, v čo pevne verím, môžeme zdolať aj Rusov a s Angličanmi uhrať remízu. Zo skupiny by sme mohli postúpiť z druhej priečky. A potom už bude možné všetko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #EURO 2016