Exprezident Ivan Gašparovič mal dopravnú nehodu

Bývalý prezident Ivan Gašparovič havaroval. Dopravná nehoda sa stala v pondelok krátko pred desiatou hodinou medzi Pezinkom a Limbachom, kde býva. Mercedes, v ktorom sa viezla bývalá hlava štátu, sa zrazil s Fordom. Auto s Gašparovičom po strete malo vyletieť mimo cesty.

20.06.2016 12:07 , aktualizované: 18:26
debata (35)

Nehodu potvrdila aj bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. "Vodič osobného motorového vozidla značky Mercedes prechádzal po Limbašskej ceste v smere z Pezinka na Grinavu, kde z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Ford Galaxy odbočujúcim na ulicu Za panskou záhradou.“

Vozidlo, v ktorom sedel Gašparovič, šoféroval jeho osobný ochrankár. Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel povedal, že nikto z posádky Mercedesu sa nezranil.

Záchranári na mieste pomáhali len 33-ročnej vodičke druhého auta, jej transport do nemocnice nebol potrebný. „Nikoho iného záchranári neošetrovali,“ ozrejmil.

Vodiči sa podrobili dychovej skúške, alkohol u nich však nezistili. Škoda spôsobená haváriou bola podľa Mihalíkovej predbežne vyčíslená na 16 000 eur. „Presné príčiny, okolnosti dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom šetrenia,“ dodala.

V blízkosti Pezinka nejde o prvú „prezidentskú“ nehodu. V roku 2001 sa pri Vinosadoch zrazilo auto kolóny, v ktorej sa presúval vtedajší prvý muž štátu Rudolf Schuster, s protiidúcou feliciou.

Zranili sa šiesti pracovníci Kancelárie prezidenta. Schuster vyviazol bez zranení. Exprezidet mal nehody aj v roku 2002 a 2003, pri nich sa ľahko poranil.

Pôvodný článok z agentúr sme nahradili článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Gašparovič