Za šéfa SIS by mala vláda navrhnúť Šafárika

V najbližších dňoch by mala byť aktuálna výmena na poste riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS). Novým šéfom má byť Anton Šafárik.

27.06.2016 10:42
Anton Šafárik Foto:
Anton Šafárik by mal na poste riaditeľa SIS nahradiť Jána Valka.
debata (6)

Do funkcie ho na návrh Slovenskej národnej strany (SNS) má v stredu odobriť vláda. Do funkcie ho menuje na návrh vlády prezident SR. Ešte pred vymenovaním musel prejsť nový riaditeľ bezpečnostnou previerkou, ktorú už podľa informácií získal.

Podľa koaličných dohôd riaditeľa informačnej služby navrhujú národniari. Bol to výsledok kompromisov po tom, čo SNS ustúpila od obsadenia ministerstva vnútra, ktoré zostalo Smeru-SD. Šafárik má na poste vystriedať Jána Valka, ktorý službu viedol od roku 2012. Valko by mal odísť pôsobiť do štátneho energetického holdingu, ktorý by sa mal vytvoriť.

Šafárik bol v rokoch 2011 až 2014 prezidentom Zboru dobrovoľníkov Maltézskeho rádu na Slovensku, predtým bol aj viceprezidentom tejto organizácie. Zbor dobrovoľníkov Maltézskeho rádu pôsobí na Slovensku vo viacerých mestách. Pomáha chorým, núdznym, opusteným, spolupracuje s nemocnicami a hospicmi a podporuje ich.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Valko #SIS #Anton Šafárik