Opozícia Ficovi zaniesla takmer tisícku červených kariet

Opoziční poslanci za SaS Martin Poliačik a Anna Zemanová a za OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič a Veronika Remišová odovzdali do podateľne úradu vlády takmer tisícku červených kariet pre premiéra Roberta Fica. Na kartách, ktoré opozícia rozdala ľuďom na nedávnych protestoch, boli ich odkazy na adresu ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

04.07.2016 16:18
opozícia, poliačik, remišová Foto: ,
Sprava: Poslanec NR SR za stranu OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič, poslankyňa NR SR za stranu OĽaNO-NOVA Veronika Remišová a poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Martin Poliačik pred podateľňou Úradu vlády počas brífingu poslancov OĽaNO-NOVA a SaS pri príležitosti odovzdávania červených kariet Robertovi Ficovi kvôli kauze Bašternák.
debata (85)

„Zdá sa, že hlas občanov na úrad vlády ani do rezidencie pána premiéra nedolieha,“ povedala pred odovzdaním kariet poslankyňa Veronika Remišová. Slovensko podľa nej v dnešných časoch potrebuje lídra, ktorý bude prinášať optimizmus, nádej a istotu, že štát vždy stojí na strane ľudí a nie na strane toho jedného „nášho človeka“.

Občania podľa Remišovej Ficovi odkazujú, aby konečne odvolal šéfa rezortu vnútra, pretože „jeho nečinnosť a hluchota k hlasu ľudí spôsobujú, že ľudia postupne strácajú dôveru v demokratické inštitúcie, a je to o to nebezpečnejšie, keď sa začínajú aktivizovať združenia a zoskupenia, ktoré volajú po vystúpení Slovenska z Európskej únie“.

Poslanci sa rozhodli predsedovi vlády odovzdať červené karty za únos štátu, pokračoval poslanec za SaS Martin Poliačik. „Pretože to, čo sa nám tu deje pod rukami je, že štát so svojimi inštitúciami a so svojou autoritou bol vytrhnutý občanom z rúk a slúži úzkym záujmom oligarchov, politikov a ich kamarátov,“ povedal novinárom. Robert Kaliňák je podľa jeho slov symbolom únosu štátu priamo z našich rúk. „Ak sa máme v budúcnosti niekedy cítiť, že toto je naša krajina, náš domov, ktorý chceme zveľaďovať a starať sa oň, nesmie to vyzerať, že patrí do rúk malej organizovanej skupinky mafiánov,“ doplnil.

Ako na neho nadviazal Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA), ľudia premiérovi odkazujú, že by mal urobiť poriadok a odvolať ministra vnútra, ktorý kryje daňového podvodníka. „Vyzerá to tak, že nám vládne vláda národnej hanby a potupy. Červená karta, ktorú sme odniesli, symbolizuje, že má takáto vláda skončiť,“ povedal. Predseda vlády by mal podľa neho vystúpiť z veže zo slonoviny, mal by prestať maľovať inú realitu a odvolať ministra vnútra. „Dúfam, že aspoň tento hlas sa nebude premiér snažiť kryť páčivými slovami a útokmi na ľudí, ktorí na túto neblahú skutočnosť na Slovensku poukazujú,“ dodal poslanec.

85 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico