Rezort vnútra dá na projekty riešenia problémov Rómov 615-tisíc eur

Samosprávy a tretí sektor majú možnosť žiadať o dotácie na riešenie problémov rómskych komunít, ministerstvo vnútra na to vyčlenilo 615-tisíc eur.

17.07.2016 14:28
debata (45)

Výzvu na predkladanie žiadostí o finančnú podporu vyhlásil Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, ktorý spadá pod rezort vnútra. Ako ďalej píše úrad na svojej stránke, na posielanie žiadostí majú záujemcovia čas do 5. augusta. „Ide o žiadosti na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity,“ informuje úrad.

Dotáciu môžu získať občianske združenia, nadácie, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, ako aj iné organizácie z tretieho sektora. Finančnú podporu však ministerstvo vnútra poskytne aj obciam a vyšším územným celkom, ako aj nimi zriadeným organizáciám či organizáciám, ktoré plnia úlohy v rámci integrovaného záchranného systému. O dotáciu môže žiadať napríklad i Slovenský Červený kríž či Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

„Podporené budú aktivity vychádzajúce z prioritných politík a cieľov Stratégie SR pre integráciu Rómov do roku 2020 – zabezpečenie technickej vybavenosti a rekonštrukcie bývania Rómov, projekty pre dobudovanie miestnych komunikácií v rómskych komunitách, pre podporu vzdelávania a výchovy, zamestnanosti a zamestnateľnosti a podobne,“ píše úrad rómskeho splnomocnenca. Minimálna výška dotácie je tisíc eur. Na poskytnutie dotácie nie je právny nárok, oprávnení žiadatelia môžu predložiť len jednu žiadosť o jej poskytnutie, v opačnom prípade budú vylúčené všetky ich žiadosti. Všetky potrebné informácie nájdu záujemcovia na stránke ministerstva vnútra.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Rómovia #ministerstvo vnútra