Plavčan na divokej vode

Minister školstva Peter Plavčan mal v utorok rušný deň. Doobeda absolvoval neformálne zasadnutie ministrov zodpovedných za konkurencieschopnosť v bratislavskej Redute, na ktorom bola hlavnou témou podpora novej generácie vedcov.

19.07.2016 20:00
Plavčan, Martikán Foto: ,
Minister školstva Peter Plavčan si vyskúšal divokú vodu v Areáli vodných športov v Čunove.
debata (2)

Poobede zas vytiahol európskych politikov vyskúšať divokú vodu v Areáli vodných športov v Čunove, kde pre nich bolo pripravené športové náčinie a raftové člny. Po dôkladnej príprave sa nalodili takmer tri desiatky európskych poslancov, komisárov a zahraničných účastníkov. Ako posledný zo šatne vyšiel slovenský minister školstva, na ktorého boli zvedavé desiatky ľudí.

Spočiatku vyzeral pred raftom neisto, no napokon zasadol do prvej výpravy na čelo mohutného nafukovacieho člna. Ministrovi pri tom pomáhal okrem inštruktora aj niekoľkonásobný olympijský medailista vo vodnom slalome Michal Martikán.

Minister Peter Plavčan (na snímke v popredí) a... Foto: Robert Hüttner, Pravda
Plavčan, Martikán Minister Peter Plavčan (na snímke v popredí) a olympijský medailista vo vodnom slalome Michal Martikán.

Na rozvírenú hladinu vodného kanála sa vypravili tri raftingové člny, do cieľa sa napokon dostali len dva – druhá výprava sa počas splavovania prevrátila. Tá prvá s ministrom zase po ceste nabrala pár stroskotancov z člna, ktorý sa prevrátil ešte pred nimi. Nikto sa však nezranil a niektorí europoslanci sa dokonca pripravovali na druhé kolo.

„V člnoch sme boli všetko dobrí plavci, obavy som nemal. Radi by sme pomohli aj ďalším stroskotancom, nebolo však dostatok miesta,“ povedal po jazde minister. Hlavným cieľom podujatia v Čunove bolo spopularizovanie športu s cieľom pritiahnuť mladých nadšencov.

Minister Peter Plavčan si vyskúšal divokú vodu... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Plavčan, Martikán Minister Peter Plavčan si vyskúšal divokú vodu v Areáli vodných športov v Čunove.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Plavčan