Z vraždy Bugárovho bratranca obvinili troch mafiánov

Gang sýkorovcov má mať na svedomí aj vraždu Tibora Bugára, bratranca podpredsedu Národnej rady Bélu Bugára (Most-Híd).

05.08.2016 20:00
debata (24)

Polícia koncom júla z popravy Tibora Bugára obvinila troch členov tejto mafiánskej skupiny, s ktorou mal spolupracovať. Stalo sa tak po sedemnástich rokoch od jeho smrti.

Podľa informácií, ktoré priniesla na svojom blogu Júlia Mikolášiková, Tibor Bugár, alias Bugy, pracoval v 90. rokoch minulého storočia ako ochrankár pre spoločnosť, ktorá sa stala známa, keď jej ozbrojení pracovníci v roku 1998 obsadili budovu televízie Markíza. Bugyho naposledy videli 11. januára 1999, ako sprevádzal jedného zo spoločníkov na stretnutie. Po službe ho ešte zazreli v jednom z bratislavských hotelov. Odvtedy polícia po ňom pátrala ako po nezvestnom.

Hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová pre Pravdu potvrdila, že v novembri 2015 polícia našla pri obci Čataj v okrese Senec kostru muža, ktorú identifikovali ako telesné pozostatky Tibora Bugára. Keď zomrel, mal 31 rokov.

Príkaz na jeho popravu mal vydať samotný boss sýkorovcov Róbert Lališ, nazývaný tiež Kýbel. Dôvodom mala byť neopatrnosť Tibora Bugára. Pri jednej mafiánskej akcii, keď šoféroval auto, sa zabudol zamaskovať kuklou a niektorí ľudia ho zrejme spoznali. Podľa zverejnených informácií Bugy začal panikáriť, pretože ho neskôr hľadali nejakí ľudia. Kýbel sa údajne bál, že by ich mohol prezradiť, tak vydal príkaz na likvidáciu. Pravdepodobne ho zaškrtili na chate v Senci.

„Keď sa Kýblovi v skupine niekto nezdal, dal príkaz, aby ho zlikvidovali. Bral ho vždy ten najbližší, aby mu nebolo nič podozrivé a myslel si, že sa ide na robotu,“ uviedol vo výpovedi, ktorú Mikolášiková cituje, jeden zo svedkov patriacich k sýkorovcom. Z vraždy Tibora Bugára majú byť obvinení okrem Lališa aj Martin Bihari, zvaný Rus, a Ladislav Bališ, alias Dlhý Laco. Policajná hovorkyňa uviedla, že „vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dňa 29. júla 2016 obvinil Róberta L., Ladislava B. a Martina B. z trestného činu vraždy poškodeného Tibora B., spáchanej v roku 1999. Ďalšie informácie v tomto štádiu prípravného konania poskytovať nebudeme,“ dodala.

Členovia gangu sýkorovcov si už odpykávajú tresty za ďalšie vraždy, za ktoré ich odsúdil Špecializovaný trestný súd. Lališ dostal doživotie.

Béla Bugár je pri komentovaní tohto prípadu veľmi stručný. „Som rád, ak sa nájde vinník každého trestného činu a ak sa aj potrestá,“ povedal včera pre Pravdu. Na ďalšie otázky nechcel reagovať s odôvodnením, že s bratrancom Tiborom Bugárom neudržiaval kontakty už od detstva.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #sýkorovci