Slovenka, ktorá je na údajnom zozname pučistov, je v poriadku

So Slovenkou Sylviou Tiryaki, ktorá sa podľa tureckých médií ocitla na zozname údajných pučistov zo zahraničia, je v kontakte náš Generálny konzulát v Istanbule.

08.08.2016 11:35
Sylvia Tiryaki Foto: ,
Slovenka Sylvia Tiryaki, ktorá 15 rokov žije v Turecku, sa ocitla na zozname údajných pučistov zo zahraničia.
debata (4)

Uviedol to riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček. Ako dodal, slovenská akademička na Istanbul Kültür University je v poriadku. „V súvislosti s uvedeným obvinením tureckých médií sa na nás neobrátila ani turecká strana, ani pani Tiryaki,“ doplnil Skoček.

Slovenka Sylvia Tiryaki, ktorá 15 rokov žije v Turecku, sa ocitla na zozname údajných pučistov zo zahraničia. Zoznam šíria turecké noviny podporujúce prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Účasť na júlovom pokuse o prevrat Slovenka odmieta a od novín požaduje ospravedlnenie. Informovala o tom RTVS.

Turecké noviny napísali, že krátko pred pučom sa stretlo desať ľudí zo zahraničia s americkým odborníkom na Blízky východ Henrim Barkeyom, medzi nimi i akademička na Istanbul Kültür University S.Tiryaki. Turecké noviny ich označili na titulnej strane za agentov CIA, ktorí plánovali pokus o prevrat. Slovenka to označila za nezmysel a dodala, že na stretnutí sa zúčastnil aj riaditeľ centra ORSAM, ktoré je napojené na turecké ministerstvo zahraničných vecí.

Od neúspešného pokusu o puč sú v Turecku čistky, zatvorili mnoho médií, univerzity, o prácu prišlo viac ako 60-tisíc učiteľov, sudcov, vojakov a štátnych zamestnancov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #puč #Slovenka #pokus o prevrat v Turecku