Polícia uzavrela kauzu nahrávky Matoviča a Procházku

Kauzu nahrávky rozhovoru politikov Igora Matoviča a Radoslava Procházku polícia už uzavrela. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vo veci skrátenia dane a poistného trestné stíhanie ešte koncom júna minulého roku rozhodnutím podľa Trestného poriadku zastavil a vec v prípade podozrenia z nezákonného financovania prezidentskej kampane začiatkom júna tohto roku rozhodnutím podľa Trestného poriadku odmietol," potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

10.08.2016 14:28
debata (40)

Igor Matovič v júni 2014, tri mesiace po prezidentských voľbách, informoval verejnosť, že Procházka ako prezidentský kandidát chcel vo februári 2014 umiestniť časť inzercie v jeho novinách bez dokladov.

Hoci Matovič najprv tvrdil, že o rozhovore s Procházkom nemá žiaden dôkaz, neskôr priznal, že si celý rozhovor nahral a časť rozhovoru nakoniec unikla do médií. Záznam okrem častí rozhovoru s Procházkom obsahoval aj komentáre Igora Matoviča.

Matovič následne tvrdil, že video mu ukradli. Pre podozrenie zo spáchania trestných činov sa prípadom zaoberali orgány činné v trestnom konaní.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Procházka #Igor Matovič