Predsedovia Smeru, SNS a Mosta sa stretli bez Brecelyho

Predsedovia troch koaličných strán Smer Robert Fico, SNS Andrej Danko a Most-Híd Béla Bugár sa stretli v trojici bez predsedu Siete Romana Brecelyho. Ten je ako minister dopravy v Slovenskom raji. Rokovanie Koaličnej rady za účasti štyroch predsedov bude v piatok.

18.08.2016 16:54
debata (46)

Dôvodom stretnutia troch predsedov vládnych strán malo byť riešenie situácie, ktorá vznikla v pondelok odchodom piatich poslancov NR SR zo Siete. Sieť má tak v parlamente už len dvoch poslancov. Takýchto stretnutí má byť v najbližšom čase viac. O ich výsledkoch chcú však koaliční partneri informovať médiá až keď sa definitívne dohodnú na riešení.

Pätica poslancov Andrej Hrnčiar, Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík požiadali po odchode zo Siete o vstup do poslaneckého klubu Most-Híd. V stredu sa na vstupe dohodli s Bugárom. Ich krok má formálne odobriť predsedníctvo Mosta-Híd.

Most-Híd bude mať po novom v NR SR 15 poslancov rovnako ako SNS. Bugár už v stredu avizoval, že prichádza do úvahy odobratie ministerstva dopravy Sieti a jeho pridelenie Mostu-Híd. Zároveň však dodal, že je to v rukách premiéra Fica.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Sieť #Roman Brecely #Koaličná rada