Fedor: Politici už ani nepredstierajú, že treba nejaký program

Poslanec NR SR a člen Zahraničného výboru NR SR Martin Fedor (Most-Híd) považuje za najväčší problém súčasného verejného života to, že mnohí politici ani len nepredstierajú, že potrebujú nejaký program alebo postoj.

20.08.2016 11:36
Martin Fedor Foto: ,
Martin Fedor.
debata (28)

„Ľahkovážne sa šermuje s pojmami, všetko je relatívne, každý každého obviňuje. V politike sa usídlil a prevláda bezobsažný marketing," povedal poslanec NR SR Martin Fedor.

Podľa Martina Fedora je trendom, že sa politici na celom svete nechávajú unášať vlnami a náladami, ktoré prinášajú sociálne siete.

„Považujem to za zlé a nebezpečné. Spoločnosť, verejná mienka je tak prešpikovaná nezmyslami a konšpiráciami, že si občas kladiem otázku, či liberálna demokracia môže vôbec prežiť dobu Facebooku," uviedol s tým, že politici, ktorí sa venujú vecným témam, sú vraj nudní a šedí, stále väčší priestor získavajú ľudia so šokujúcimi názormi, odhaleniami, obvineniami.

„Som však presvedčený, že existuje nezanedbateľný počet ľudí, ktorí od politikov očakávajú návrhy riešení problémov, pevné zástoje v kľúčových otázkach. Ľudí, ktorí požadujú normálnu, vecnú politiku. A k tým sa pokúsime prihovoriť," dodal Fedor.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Martin Fedor