Vrah Molnár prekvapil, žiadosť o prepustenie stiahol

Na doživotie odsúdený vrah Ján Molnár aj naďalej zostáva za prísne stráženými múrmi leopoldovskej väznice. Svoju žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody dnes stiahol. Urobil tak na začiatku verejného zasadnutia senátu Okresného súdu v Trnave, ktorý mal o jeho žiadosti rozhodovať. Senát stiahnutie jeho žiadosti akceptoval a o prepustení na slobodu nerozhodoval.

23.08.2016 11:03
Leopoldov, väzenie Foto: ,
Vrah Ján Molnár žiadosť o podmienečné prepustenie stiahol a aj naďalej zostáva za prísne stráženými múrmi leopoldovskej väznice.
debata (1)

Zasadnutie sa konalo v Leopoldove v objekte Hrad, ktorý je určený pre najťažších zločincov a funguje v režime maximálneho stupňa stráženia. Trestný zákon po 25 rokoch za mrežami a po splnení stanovených podmienok pripúšťa možnosť prepustenia na slobodu aj v prípade odsúdených na doživotie.

Molnár je dnes 74-ročný muž, do miestnosti prišiel v sprievode príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže s paličkou. „Prečo by nie. Ale nie za takýchto okolností, ako mám teraz tie posudky tu porobené. Nikto nevie, na čo to je,“ odpovedal Molnár na otázku agentúry SITA, či nechce ísť na slobodu. Viac otázok mu novinári položiť nemohli, pretože ho z miestnosti odviedli. Molnár ešte predsedovi senátu odovzdal do spisu bližšie nešpecifikované dokumenty. „Aby ste vedeli, čo sa vlastne stalo. Za toto som zavretý 26 rokov. Keď to budete čítať, poviete si, za svojho života ste videli už všeličo, ale nervy budete mať,“ poznamenal na doživotie odsúdený vrah.

Ján Molnár bol odsúdený spolu s Ľuborom Masárom za znásilnenie a zavraždenie Holanďanky Gabrielly Widdershovenovej – Groenovej z augusta 1990. Stalo sa to v Rakúsku, jej manžela zviazali, ťažko zranili a vyhodili z auta. Ten však drámu prežil a neskôr na súde proti páchateľom svedčil. Oboch zločincov poslal na doživotie za mreže Mestský súd v Bratislave. Dvadsaťpäť rokov vo väzení im uplynulo na jeseň minulého roka. Masár zrejme omylom o prepustenie žiadal už v roku 2014, súd vtedy jeho žiadosť zamietol, momentálne jeho žiadosť neeviduje.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #väznica #doživotie #vrah #Ján Molnár