Most-Híd nominoval na post ministra dopravy Árpáda Érseka

Árpád Érsek by sa mal stať novým ministrom dopravy po predsedovi strany Sieť Romanovi Brecelym. Most Híd navrhol konkrétne mená na posty ministra dopravy a dvoch štátnych tajomníkov, meno tretieho štátneho tajomníka prezradí líder strany Béla Bugár až v piatok.

25.08.2016 14:08
Árpád Érsek Foto: ,
Árpád Érsek.
debata (26)

Predseda strany Most-Híd to povedal po štvrtkovom rokovaní predsedníctva strany. Nominant na post štátneho tajomníka ministerstva kultúry však doposiaľ v politike nepôsobil.

„Vo štvrtok republiková rada schválila nomináciu Árpáda Érseka na post ministra dopravy,“ povedal Bugár s tým, že strana Sieť má ešte troch štátnych tajomníkov, ktorých vystriedajú nominanti strany Most-Híd. „Na post štátneho tajomníka ministerstva obrany sme schválili Róberta Ondrejčáka. Za vlády Ivety Radičovej tam bol štátnym tajomníkom, je medzinárodne uznávaným odborníkom,“ vysvetlil Bugár.

Dodal, že na post štátneho tajomníka na rezort pôdohospodárstva vybrali Gabriel Csicsai, ktorý je poslancom a v minulosti bol štátnym tajomníkom ministerstva pôdohospodárstva. O nominantovi na štátneho tajomníka rezortu kultúry povedal iba toľko, že nikdy nepôsobil v politike.

„O mene zatiaľ informovať nebudem. Ešte musí prebehnúť rokovanie,“ dodal Bugár. Miesto štátneho tajomníka na ministerstve dopravy Most-Híd po dohode prenecháva Slovenskej národnej strane. Všetky zmeny sa musia ešte prerokovať na Koaličnej rade, ktorá by mala byť koncom budúceho týždňa.

Zmeny sú následkom prestupu pätice poslancov zo strany Sieť do poslaneckého klubu strany Most-Híd. Sieť má v NR SR už iba dvoch poslancov a prejavila záujem zlúčiť sa s jednou z koaličných strán. Posty po Sieti preberá po dohode Most-Híd. Zmení sa aj koaličná zmluva. Podpíšu ju už len tri strany, Smer, Most-Híd a SNS.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #ministerstvo dopravy #Sieť #Arpád Érsek