Dúhový pochod bude aj v Košiciach

Štvrtý ročník košického sprievodu za práva LGBTI ľudí PRIDE Košice sa začne 3. septembra o 13:00 v Kasárňach Kulturpark v Košiciach. Festival na podporu gejov, lesieb, bisexuálnych a transrodových ľudí odštartoval týždňom sprievodných podujatí PRIDE WEEK.

29.08.2016 17:07
debata (195)

„Štvrtý ročník dúhového festivalu bude opäť oslavou farebnosti. PRIDE Košice privíta na festivale všetkých ľudí, ktorí majú záujem prísť a podporiť LGBTI ľudí. Pre všetkých je pripravená zábava a kvalitný program. Tento rok nás spája láska, pretože PRIDE Košice má za cieľ prepájať LGBTI komunitu, a to nielen na východnom Slovenku, ale celkovo teplú komunitu,“ uviedol člen organizačného tímu Juraj Víg.

Vrcholom PRIDE WEEK je samotný sprievod ulicami Košíc. Minulý rok východoslovenskú metropolu podporilo viac ako dvesto účastníkov, tento rok riaditeľ PRIDE Košice Róbert Furiel očakáva vyššie číslo.

„Veľmi sa teším, že doposiaľ sa každým rokom účasť na sprievode znásobila. Zameriavame sa preto aj na komunitné aktivity, ktorými chceme aktivizovať a angažovať nielen LGBTI komunitu, ale aj majoritnú spoločnosť. Myslím si, že s narastajúcou vzdialenosťou od liberálnejšieho hlavného mesta potreba takýchto aktivít rastie,“ povedal Róbert Furiel, riaditeľ PRIDE Košice.

195 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #dúhový pride #LGBTI+