Matovič: Za kyberútokmi je "minister propagandy" Erik Tomáš

Mailová komunikácia, ktorú zverejnilo hackerské hnutie Anonymous, je podľa Igora Matoviča podvod. Tvrdí, že za sériou útokov je Erik Tomáš, ktorý radí premiérovi. Hackeri tvrdia, že hnutie OĽaNo si dohodlo provokatérov na protest proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi u kotlebovcov. Má to dokazovať mailová komunikácia, ktorú zverejnili na sieti Youtube.

06.09.2016 10:37 , aktualizované: 12:40
debata (145)

Podľa Matoviča je celé video aj údajná mailová komunikácia podvod, za ktorým stojí Erik Tomáš. Ten odišiel z postu štátneho tajomníka z ministerstva školstva a vrátil sa k premiérovi Robertovi Ficovi ako mediálny poradca.

Od toho dátumu sa podľa Matoviča „roztrhlo vrece s diskreditačnými krokmi" ako výtržníci na jednom z protestov pred Bonaparte, odmietnutie pošty distribuovať Kali špeciál, návrat Roberta Kaliňáka k blogovaniu.

Spoluorganizátor protestov pred Bonaparte Michal Šipoš zdôraznil, že nekomunikuje s nikým od kotlebovcov. Povedal, že požiadali spoločnosti, ktoré spravujú ich stránky, zistiť, či existuje e-mailová komunikácia medzi ním, Matovičom a asistentkou Kotlebu. „Tí nám potvrdili, že k ničomu takému nedošlo. Cieľom takejto aktivity je spochybnenie protestov,“ dodal.

Tomáš: Sú to nezmyselné konštrukcie

Erik Tomáš reagoval krátkym stanoviskom. „Keby to neboli typické táraniny pána Matoviča, tak by mi označenie minister propagandy až lichotilo. Ešte som sa nestihol na úrade vlády ani poriadne vybaliť a už vraj riadim v úvodzovkách celý vesmír. Sú to nezmyselné a už tradične ničím nepodložené konštrukcie, ktoré nestoja ani za ďalší komentár. Na úrad vlády som sa vrátil s inými úlohami, a to pozitívne prezentovať prácu premiéra, celého kabinetu, ako aj vládnej strany Smer-SD," uvádza v stanovisku.

Anonymous: Útoky budú pokračovať

Hackeri zverejnili údajný e-mail medzi Michalom Šipošom z OĽaNO a Ninou Uherčíkovou z Kotlebovej strany. Muža, ktorý nadával Kaliňákovi na výjazdovom rokovaní vlády vo Vranove nad Topľou, si matovičovci údajne objednali u kotlebovcov.

Hlas vo videu hovorí, že sa nabúrali do mailovej schránky šéfa OĽaNO Igora Matoviča. Podľa Anonymous Matovič mail nepísal, ale určite ho prečítal. „Čokoľvek sa deje, deje sa s jeho vedomím,“ tvrdí.

Hackeri chcú zverejňovať maily Igora Matoviča dovtedy, kým neprizná, ako je to s organizáciou protestov.

„Nesmú nám vziať naše svedomie a slobody,“ hovorí hlas vo videu. Hackeri sa hlásia ku kybernetickým útokom na webové stránky Smeru aj OĽaNO. Hackeri hovoria, že sa vrátia vždy, „keď sa politika nerobí pre ľudí a politici majú pocit, že môžu beztrestne klamať a zneužívať ľudí na svoj marketing.“

Údajnú komunikáciu Matoviča s Lipšicom o „trotloch z námestia“ vraj stále nevedia potvrdiť.

145 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Robert Kaliňák #Igor Matovič #ĽSNS #Anonymous #Erik Tomáš