Flašíková-Beňová: Za návrhy fašistov sa nehlasuje

Za návrh predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Mariána Kotlebu, aby parlament uznesením odsúdil konanie Petra Osuského (SaS), ktorý sa dopustil fyzického násilia na občanovi SR, hlasovali aj poslanci zo strany Smer - Róbert Puci, Jozef Buček, Peter Chudík, Jozef Burian, Ľubomír Jahnátek, Oľga Nachtmannová, Martin Nemky a Ján Kvorka.

06.09.2016 16:32
debata (634)

Europoslankyňa za Smer Monika Flašíková-Beňová na sociálnej sieti vyjadrila svoj názor, že poslanci sociálnodemokra­tickej strany, akou Smer je, by nikdy nemali v NR SR hlasovať za akýkoľvek návrh fašistov, nacistov a extrémistov.

Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba v utorok v NR SR navrhol, aby parlament uznesením odsúdil konanie Petra Osuského (SaS), ktorý sa dopustil fyzického násilia na občanovi SR. Poslanec NR SR Peter Osuský na protestnom zhromaždení pred komplexom Bonaparte v Bratislave dal facku Rudolfovi Vaskému, ktorý politikov označil za „fašistické svine“. Toto označenie Osuského pobúrilo. Plénum NR SR návrh Kotlebu odmietlo. Za návrh však hlasovalo 22 poslancov, medzi ktorými bolo aj osem zákonodarcov za Smer.

Europoslankyňa za Smer svoj nesúhlas vyjadrila na sociálnej sieti. „Platí taký nepísaný úzus medzi demokraticky zmýšľajúcimi ľuďmi – politikmi, že za návrhy fašistov, nacistov a extrémistov sa nehlasuje. Nikdy. Ani keď sú absolútne nepodstatné, ani keď sa chcú tváriť, že niečo chcú riešiť. Toľko medzi nami, normálnymi, obyčajnými ľuďmi, ktorí si ctíme odkaz SNP a mier v Európe pre mojich ctených kolegov do NR SR. Niekedy neverím, že predsedáme Rade EÚ a že moja strana si dáva prívlastok sociálnodemokra­tická,“ reagovala politička.

634 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Nacisti #extrémisti #Monika Flašíková Beňová #fašisti