Pád mamičky a syna z okna má mnoho otáznikov

Nešťastná náhoda alebo psychické zlyhanie? Zatiaľ len špekulácie a dohady sa vedú okolo tragickej smrti mladej ženy z Oravy a zranení jej takmer dvojročného synčeka, ktorí za nevyjasnených okolností vypadli z okna na deviatom poschodí. Polícia zatiaľ informácie neposkytuje, aby sa neskomplikovalo vyšetrovanie prípadu.

12.09.2016 20:00
debata (20)

Či to bola samovražda alebo nešťastná náhoda, sa zatiaľ nevie. Polícia zatiaľ ani neupresnila, v akom poradí matka a dieťa vypadli z okna, alebo padali spolu. Tragická udalosť sa stala ešte v sobotu popoludní na sídlisku v Trstenej.

„Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k úmrtiu 33-ročnej ženy a k zraneniu ročného dieťaťa. V súvislosti s touto udalosťou vykonávame všetky potrebné procesné úkony za účelom objasnenia skutku. Z dôvodu možného zmarenia alebo sťaženia objasnenia a vyšetrenia veci nebudeme k prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ uviedol hovorca žilinskej krajskej polície Radko Moravčík.

Lenka zraneniam na mieste podľahla, jej synčeka Radka s viacerými zraneniami rebier, hlavy a krčnej chrbtice previezli leteckí záchranári do Univerzitnej nemocnice v Martine. Mama dopadla na chodník pred panelák, chlapček na prístrešok pred vchodom. Hospitalizovaný je na detskom ARE, je v stabilizovanom stave a lekári neustále sledujú vývoj jeho poranení.

Podľa lekára a záchranára Viliama Dobiáša je veľkým šťastím, náhodou či doslova zázrakom, že dieťatko pád z deviateho poschodia prežilo.

„Väčšinou od štvrtého poschodia to býva smrteľné,“ uviedol záchranár. Dieťa dopadlo rýchlosťou okolo 70 kilometrov za hodinu, mieni záchranár. „To je, ako keby ho zrazilo rýchlo idúce auto, to za normálnych okolností ani dieťa, ani dospelý nemajú šancu prežiť,“ vysvetlil.

S podobným prípadom, keď dieťa prežilo pád z veľkej výšky, sa počas svojej 40-ročnej kariéry stretol len raz. Ošetroval 4-ročné dieťa, ktoré vypadlo z jedenásteho poschodia a malo akurát zlomenú nohu. Neskôr sa spolu stretli.

„Prišiel 17-ročný mládežník, ktorý mal trochu kožné zmeny v mieste zlomeniny na dolnej končatine, ale ináč bol absolútne v poriadku,“ spomenul šťastný koniec dávneho nešťastia.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #samovražda #Trstená #pád z okna