Poslanci v Ružinove opúšťajú Sieť

Miestne centrum strany Sieť v bratislavskom Ružinove oznámilo odchod zo strany.

14.09.2016 09:50
debata (1)

„V súčasnej situácii, keď sa Sieť z nezrozumiteľných dôvodov kompletne rozložila zvnútra a zbavila sa všetkej zodpovednosti voči ľuďom, ktorú po voľbách dobrovoľne prevzala, nevidíme dôvod na naše ďalšie pôsobenie v strane,“ uviedol doterajší predseda miestneho centra Siete v Ružinove a bývalý štátny tajomník na ministerstve kultúry Igor Adamec. Odchodom prichádza Sieť o šesť členov. Informácie poskytol Adamec.

V ružinovskom miestnom zastupiteľstve mala Sieť deväťčlenný poslanecký klub. „Poslanci sú si vedomí svojej zodpovednosti za program, s ktorým pred dvoma rokmi dostali dôveru voličov a budú ho naďalej napĺňať,“ uviedol Adamec. Klub bude v budúcnosti pôsobiť pod menom Alternatíva pre Ružinov, ktorý poslanci predložia svojim kolegom už na najbližšom zastupiteľstve.

Adamec doteraz pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve kultúry a člen predsedníctva Siete. „Odchodom ružinovskej organizácia vrátane mňa zaniká, prirodzene, i moja funkcia člena predsedníctva,“ ozrejmil Adamec. O tomto rozhodnutí informoval predsedu Siete Romana Brecelyho.

Roman Brecely sa stal nečakane predsedom Siete na augustovom sneme strany v Trnave, kde mal pôvodne kandidovať Tomáš Stoklasa a za nespokojných členov strany Eduard Adamčík. Stoklasa sa vzdal kandidatúry v prospech Brecelyho, ktorého navrhli na post predsedu strany až priamo na sneme. Pätici nespokojencov neprešiel návrh zmeniť program, snem opustili. Neskôr päť poslancov zo strany Sieť prešlo do poslaneckého klubu Mosta-Híd, čím mal Béla Bugár k dispozícii rovnaký počet poslancov ako SNS. Most si začal nárokovať na funkcie Siete – ministerstvo dopravy a štátnych tajomníkov. Na Deň Ústavy SR podpísali predsedovia strán Smer-SD, SNS a Most-Híd, Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár, novú koaličnú zmluvu, čím sa zo štvorkoalície stala trojkoalícia. Zakladateľ Siete Radoslav Procházka kandiduje na post sudcu Všeobecného súdu EÚ, o Romanovi Brecelym sa hovorilo ako o možnom veľvyslancovi v Írsku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sieť