Polícia nemusela počas summitu riešiť bezpečnostné komplikácie

Polícia nemusela počas piatkového summitu riešiť žiadne bezpečnostné komplikácie väčšieho rozsahu, ale nad rámec svojich povinností pomáhali pri záchrane života a presune rodičky do pôrodnice.

19.09.2016 11:58
summit, bezpečnostné opatrenia, polícia Foto: ,
Na zásah počas bratislavského summitu boli pripravené aj obrnené transportéry.
debata (8)

Ako povedal na tlačovej besede minister vnútra Robert Kaliňák, policajti pomohli pri záchrane 14-mesačného dieťaťa, ktoré malo vysoké teploty a prestávalo dýchať. Pri policajtoch na Hviezdoslavovom námestí zastavilo auto rodičov s dievčaťom. Policajti dieťatku poskytli prvú pomoc a policajné auto ju spolu s matkou zaviezlo do nemocnice. Pri moste Lafranconi zas pri policajtoch zastavila žena, ktorá mala pôrodné bolesti a bála sa, že do pôrodnice už pred pôrodom nedôjde. Policajti jej urobili eskortu.

Kaliňák poďakoval Bratislavčanom, ktorí vzali do úvahy vydané výzvy pred summitom. „Všetko prebehlo bez problémov. Všetky presuny a rokovania boli načas, neboli žiadne bezpečnostné komplikácie väčšieho rozsahu,“ uviedol. Zároveň poďakoval všetkým nasadeným policajtom, vojakom a hasičom. „Všetko zvládli na jednotku,“ uviedol.

V Bratislavskom kraji došlo podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara 21 trestných činov, deväť dopravných nehôd a 16 škodových udalostí. Ide podľa neho o čísla, ktoré sú hlboko podpriemer. V iných krajoch nebola zvýšená trestná činnosť.

V piatok sa v hlavnom meste konal Bratislavský neformálny summit lídrov 27 krajín Európskej únie (EÚ).

8 debata chyba
Viac na túto tému: #bratislavský summit EÚ