Flašíková kritizuje spôsob zrušenia konferencie Smeru

Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová kritizuje spôsob zrušenia programovej konferencie Smeru. Členovia strany sa o tom dozvedeli z médií.

21.09.2016 12:48
debata (29)

Kritizuje Flašíková aj Martvoň

„Sme najsilnejšou politickou stranou na Slovensku a o zrušení dlhoočakávanej konferencie sa dozvieme z médií ?! Nemusíme si padať okolo krku a majme rozdielne názory, aj zásadné, na ideové tézy, ale za jednoduché slušné a seriózne považujem, aby nás vedenie informovalo skôr, ako nám volajú novinári a pýtajú sa na dôvody,“ napísala Flašíková na sociálnej sieti.

Ku kritike sa pridal aj bývalý poslanec NR SR za Smer Anton Martvoň. „Je to celé zvláštne. Už to, že programové tézy vyhotovil pre Smer nestraník Ľuboš Blaha a pre členov Smeru by boli záväzné, zatiaľ čo pre neho nie, keďže nie je členom Smeru. A potom z médií sa zase všetci dozvieme o zrušení konferencie, lebo nestihli jej prípravu, tak je to jasný dôkaz toho, v akej kondícii sú ideológovia našej strany,“ pridal sa ku kritike Martvoň s tým, že ideológov strany treba omladiť, aby ich nemusel robiť nestraník.

Pre summit zrušili konferenciu

Programová konferencia Smeru, ktorá mala byť túto sobotu v Bratislave, nebude. "Užšie vedenie politickej strany SMER – sociálna demokracia rozhodlo o posunutí termínu konania Programovej konferencie, ktorá bola plánovaná na 24. septembra 2016,“ informovala Ľubica Končalová z tlačového oddelenia strany. Užšie vedenie prijalo toto rozhodnutie po zhodnotení záverov sobotňajšieho bratislavského summitu EÚ a po stretnutí lídrov socialistických a sociálno-demokratických strán pred rokovaním summitu.

„Záujmom politickej strany SMER – sociálna demokracia je zorganizovať programovú konferenciu v širšom medzinárodnom rozmere so zreteľom na nové výzvy, ktorým musí čeliť európska sociálna demokracia. SMER – sociálna demokracia má rovnako záujem o účasť predstaviteľov z partnerských strán. Nový dátum konania konferencie bude oznámený okamžite po zosúladení pracovnej agendy predstaviteľov pozvaných politických strán,“ informovala Končalová.

Ideové tézy na programovú konferenciu pripravili podpredseda Smeru Pavol Paška a poslanec NR SR Ľuboš Blaha.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Monika Flašíková Beňová