Strana Sieť sa bude v sobotu radiť o ďalšom pôsobení

Rozhodovanie o ďalšom pôsobení Siete v slovenskom politickom prostredí bude hlavnou témou Rady regiónov. Informovala o tom hovorkyňa strany Karmen Németová.

21.09.2016 14:26
debata (6)

Strana s novým predsedom Romanom Brecelym na čele bude rozhodovať o svojej budúcnosti v sobotu dopoludnia v Žiline. „Ide o stretnutie predsedov miestnych centier, predsedov oblastných centier s vedením Siete a členmi Predsedníctva ako aj s poslancami Národnej rady SR,“ povedala hovorkyňa Németová. Dodala, že hlavným zámerom je do rozhodovania o ďalšom pôsobení Siete v slovenskom politickom prostredí priamo zapojiť regionálne štruktúry.

Po tom, čo sa po neúspechoch strany Radoslav Procházka vzdal postu predsedu, delegáti na straníckom sneme v auguste zvolili za jeho nástupcu vtedajšieho ministra dopravy Romana Brecelyho. Keďže však nespokojná pätica poslancov na čele s Andrejom Hrnčiarom nedostala ani od nového predsedu Siete Romana Brecelyho žiadne záruky na odstránenie dôvodov ich nespokojnosti, zvolili odchod zo Siete. Dnes sú už Andrej Hrnčiar, Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík členmi poslaneckého klubu strany Most-Híd.

Momentálne má Sieť v parlamente len dvoch poslancov – Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú. Procházka sa chce stať sudcom v Luxemburgu. Brecely po poslednej koaličnej rade vyhlásil, že Sieť sa chce zlúčiť s niektorou z vládnych strán, žiadna z nich o to nejaví záujem.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sieť #Roman Brecely