Generálny prokurátor Čižnár je po operácii v domácej liečbe

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár je po premiérovi Robertovi Ficovi a predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi tretí najvyšší ústavný činiteľ, ktorého choroba načas vyradila z práce. V súčasnosti sa lieči doma, predtým bol v nemocnici.

22.09.2016 11:16 , aktualizované: 18:20
Jaromír Čižnár Foto: ,
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár.
debata (2)

Čižnár už v auguste sám naznačil, že má zdravotné problémy, nespresnil však aké. Tento týždeň za neho predniesol poslancom správu o činnosti prokuratúry jeho námestník René Vanek.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová pre Pravdu iba potvrdila, že Čižnárov pobyt v nemocnici bol plánovaný. Už takmer tri týždne je podľa nej na maródke. Viac neprezradila. Portál topky informoval, že generálny prokurátor sa začiatkom septembra podrobil chirurgickému zákroku pre ťažkosti s tráviacim traktom. „Tak ako generálny prokurátor Jaromír Čižnár avizoval v auguste na tlačovej konferencii, podrobil sa vyšetreniam, ktoré si vyžiadali hospitalizáciu. V súčasnosti bol generálny prokurátor prepustený do domáceho liečenia. Návrat do práce bude závisieť aj od výsledkov vyšetrenia, ktoré by mali byť známe v najbližších dňoch," odpovedala pre Pravdu Predajňová.  

Čižnár považuje svoje zdravotné problémy za súkromnú vec a odmieta prezradiť svoju diagnózu. V polovici augusta uviedol: „Poviem jednu vec, čo by som vám teda povedať nemal, lebo je to iba moja súkromná vec. Ale keďže niektorí z vás oslovili moju hovorkyňu nie raz, teda, že či je to pravda, že mám rakovinu a zomieram. Aby ste sa nemuseli pýtať, zatiaľ bolo potvrdené, že nemám rakovinu. Mal som veľké problémy pred dvoma mesiacmi, nepotvrdili sa, teraz v septembri idem na ďalšiu kontrolu, na vyšetrenia," konštatoval v lete generálny prokurátor.

Agentúrnu správu sme nahradili článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Čižnár #operácia #domáca liečba #tráviaci trakt