Brannobezpečnostný výbor sa bude zaoberať zásahom policajtov

Parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť sa bude zaoberať zásahom policajtov v civile proti neplnoletým chlapcom, ktorý sa udial minulý týždeň v piatok večer. V utorok sa na tom dohodli členovia výboru na návrh Milana Krajniaka (Sme rodina).

11.10.2016 13:09
debata (18)

Na výbor si poslanci pozvú ministra vnútra Roberta Kaliňáka a kompetentných policajných funkcionárov. Výbor by sa mal podľa dohody členov výboru konať 25. októbra. Možno sa však bude konať až 8. novembra, keď má minister Kaliňák prísť do výboru predkladať viaceré návrhy zákonov.

Podľa Krajniaka môže byť sporné, či zásah polície proti neplnoletým chlapcom bol oprávnený. „Je neprípustné, aby sa policajti vyhrážali chlapcom, že v Amerike by ich za to zastrelili. Nemôže sa policajt vyhrážať akémukoľvek občanovi takýmto spôsobom,“ povedal Krajniak.

Policajti v civile na aute zastavili pri dvoch chlapcoch, ktorí kráčali po ulici. Jeden z policajtov sa preukázal kartičkou s nápisom polícia. Starší z chlapcov sa však zľakol, že išlo o prepad a dal sa na útek. Na to policajti v civilnom oblečení chlapca údajne zrazili na zem a spútali mu ruky za chrbtom. Mladší chlapec sa pokúšal telefonovať na políciu, ale mu to zakázali. Policajnú hliadku nakoniec privolali okoloidúce dievčatá.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #brannobezpečnostný výbor NR SR #policajný zásah