Možno padne výhra, aká ešte na Slovensku nebola: 90 miliónov eur

Takú hŕbu peňazí si väčšina Slovákov nevie ani predstaviť. Ak v piatok (14.10) niekto vyhrá hlavnú výhru v lotérii Eurojackpot, získa 90 miliónov eur. Aj z výhry v druhom poradí sa však človeku poriadne zatočí hlava, tá môže tento týždeň dosiahnuť okolo 16 miliónov eur.

13.10.2016 17:00
debata (24)

O 90 miliónov eur hrali obyvatelia 17 európskych krajín vrátane Slovenska už pred týždňom. Šťastných sedem čísiel však nikto z nich neuhádol. A tak sa o rozprávkový jackpot hrá znova. V lotérii Eurojackpot je 90 miliónov najvyššia možná výhra v prvom poradí.

Jej majiteľom sa stane človek, ktorý si správne tipne päť z päťdesiatich hlavných čísiel a dve z desiatich dodatkových čísiel. Teraz však stačí uhádnuť šesť čísiel, aby človek získal výhru, ktorá mu od základu zmení život. Tým, že pred týždňom jackpot nepadol, výhra v druhom poradí poriadne narástla.

„Ak jackpot dosiahne maximálnu hranicu 90 miliónov eur, kvóta určená na prvé poradie sa presúva do druhého poradia. To znamená, že hráči majú už pri uhádnutí šiestich správnych čísiel šancu vyhrať viac, ako je minimálna hranica jackpotu v tejto hre, teda viac ako 10 miliónov eur. Samozrejme, ak sa výhra nebude deliť medzi viacerých výhercov,“ pripomenul Rastislav Čépe, hovorca národnej lotériovej spoločnosti Tipos, ktorá Eurojackpot na Slovensku prevádzkuje.

Šancu hrať o 90-miliónový jackpot majú tipujúci do piatka 14. októbra do 18. hodiny. Vtedy sa stávky uzatvoria, aby sa o dve hodiny neskôr vo fínskych Helsinkách uskutočnilo žrebovanie. Vidina obrovských výhier vyvolala v Európe tipovaciu horúčku.

Počas minulého týždňa podali Európania takmer 37 miliónov tipov. Najviac ich bolo v severských krajinách. Takmer 38 percent zo všetkých uzatvorených tipov zaznamenalo v poslednom žrebovaní Nórsko, Fínsko a Dánsko. Fínom sa tipovacia horúčka vyplatila, z tejto krajiny pochádza šťastlivec, ktorý pred týždňom vyhral v druhom poradí viac ako štyri milióny eur.

Ak by hlavná 90-miliónová výhra putovala na Slovensko, jej výherca má 35 dní od žrebovania na to, aby si uplatnil nárok na vyplatenie výhry. Tá je oslobodená od dane a okrem obrovskej sumy peňazí dostane hráč aj ponuku na bezplatné psychologické a finančné poradenstvo. Spoločnosť Tipos garantuje výhercovi absolútnu anonymitu.

Najvyššiu možnú výhru v Eurojackpote vyplatili doteraz iba raz. Takéto obrovské šťastie mal 15. mája 2015 hráč z Českej republiky. Doteraz najvyššou výhrou na Slovensku bolo viac ako 11 miliónov eur v lotérii Loto. Takýto jackpot padol v januári 2009.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Eurojackpot