Prieskum: Ľudia najviac veria Kiskovi, nasleduje Fico

Najväčšiu dôveru spomedzi politikov má u ľudí prezident SR Andrej Kiska. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra Polis od 15. do 22. októbra na vzorke 1 409 respondentov starších ako 18 rokov, na území celej SR.

28.10.2016 15:51
debata (400)

Pri otázke: „Ktorým politikom najviac dôverujete“ označilo Kisku 25,9 percenta respondentov. Na druhom mieste sa umiestnil predseda vlády Robert Fico (Smer), ktorého označilo 25,7 percenta respondentov. Prvú trojicu najdôveryhodnejších politikov uzatvára predseda NR SR Andrej Danko (SNS) so ziskom 25,1 percenta hlasov. Respondenti mali pritom v prieskume možnosť uviesť viacero odpovedí.

Viac ako 20 percent opýtaných označilo za dôveryhodného aj Bélu Bugára. Predsedovi Most-Híd dôveruje 20,8 percenta respondentov. Na ďalších miestach sa umiestnili Richard Sulík (SaS), ktorému dôveruje 17 percent respondentov a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (Smer), ktorému dôveruje 11,6 percenta respondentov.

Agentúra Polis sa respondentov pýtala aj na to, ktorým politikom dôverujú najmenej. Najviac ľudí, a to 26,5 percenta, označilo Roberta Fica. Ľudia neveria ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi, ktorého označilo 25,7 percenta respondentov.

Prvú trojicu najmenej dôveryhodných politikov uzatvára líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Nedôveruje mu 20,2 percenta respondentov. Viac ako 10 percent ľudí označilo za nedôveryhodných aj Richarda Sulíka (16,2 percenta opýtaných) a Mariána Kotlebu z ĽS Naše Slovensko, ktorému nedôveruje 10,8 percenta respondentov.

400 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #agentúra Polis #dôveryhodnosť politikov