Procházka sa vzdal mandátu poslanca, vracia sa k právnej praxi

Poslanec Radoslav Procházka sa rozhodol vzdať poslaneckého mandátu. "Rozhodol som sa v plnom rozsahu sa vrátiť k právnej praxi, a to bez ohľadu na to, ako sa pre mňa skončí výberový proces na pôde Súdneho dvora Európskej únie. K 31. októbru sa preto vzdávam mandátu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky aj členstva v politickej strane, ktorú som zakladal," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré poskytla hovorkyňa strany #Sieť Karmen Németová.

31.10.2016 16:38 , aktualizované: 18:45
procházka Foto: ,
Radoslav Procházka.
debata (45)

„Využívam túto príležitosť aj na to, aby som sa občanom poďakoval za všetky hlasy, ktoré som od nich dostal, a bývalým kolegom za ich pomoc a podporu,“ dodal Procházka vo vyhlásení.

„Rozhodnutie Radoslava Procházku vzdať sa mandátu poslanca NR SR a člena Siete rešpektujem. Radovi ďakujem za spoluprácu a prajem mu všetko dobré v súkromnom aj profesijnom živote,“ uviedol v reakcii na Procházkovo vyhlásenie predseda strany #Sieť Roman Brecely.

„V Sieti vnímame túto situáciu ako možnosť začať novú etapu a budeme v parlamente aj naďalej presadzovať program, ktorým Sieť oslovila svojich voličov. Sieť bude podporovať konštruktívnu diskusiu a efektívne riešenia ako strana, ktorá podporuje idey silnej spoločnosti a jednoduchého štátu,“ dodal Brecely.

Procházku by v parlamente mala nahradiť Zuzana Zimenová. Tá krátko po voľbách vystúpila na tlačovej besede spolu s Miroslavom Beblavým, Katarínou Macháčkovou a Simonou Petrík s tým, že ak sa dostane do parlamentu, vládnu koalíciu zloženú zo strán Smer, SNS, Most-Híd a Sieť podporovať nebude.

Neskôr však sa stala expertkou na ministerstve školstva, ktoré riadi nominant SNS. Zimenová nikdy nebola členkou Siete, ale pôsobila ako expertka strany pre školstvo. Podľa Németovej so Zimenovou momentálne komunikuje predseda strany. Stretnúť by sa s ňou mal v stredu.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Procházka #Sieť