Gajdoš si uctil popravených politických väzňov

Deň boja za slobodu a demokraciu si vo štvrtok počas pietnej spomienky pri Pamätníku popravených a umučených politických väzňov komunizmu na cintoríne v bratislavskej Vrakuni pripomenul minister obrany Peter Gajdoš.

17.11.2016 14:13
Gajdoš, Deň boja za slobodu a demokraciu Foto: ,
Minister obrany Peter Gajdoš (uprostred) a Čestná stráž SR počas pietnej spomienky pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu pri pamätníku popraveným a umučeným väzòom komunizmu v priestoroch cintorína Vrakuňa.
debata (13)
Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Šéf rezortu obrany zdôraznil, že odkaz novembrových dní roku 1989 si treba neustále pripomínať.

„Nie je to tak dávno, kedy demokracia a možnosť slobodne vyjadriť svoj názor neboli v našej krajine samozrejmosťou. Aj preto by som bol rád, keby v budúcnosti bolo na takýchto pietnych spomienkach viac mladých ľudí, aby prišli školáci a uvedomili si, že demokracia a sloboda nie sú zadarmo a ani garantované automaticky. Sú krehkou záležitosťou a tak k nim treba aj pristupovať,“ zdôraznil minister Gajdoš.

V tejto súvislosti tiež pripomenul, že demokracia a sloboda nie sú samozrejmosťou ani všade vo svete. „Veď napokon, ak by to tak bolo, nemali by sme dnes v zahraničných operáciách a misiách takmer 260 profesionálnych vojakov, ktorí v uniformách chránia slobodu a mier v tých krajinách, ktoré sú odkázané na pomoc medzinárodného spoločenstva,“ povedal.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #17. november 1989 #Peter Gajdoš