KDH potrebuje šetriť, presťahuje centrálu

Neparlamentná strana Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) potrebuje šetriť, preto po novom roku bude sťahovať stranícku centrálu.

20.11.2016 12:44
debata (34)

Ako povedal hovorca hnutia Stanislav Župa, KDH potrebuje šetriť a sumu, ktorú teraz platí za kancelárie je vysoká. „Nemôžeme si ju dlhodobo dovoliť. Uskromníme sa. Peniaze, ktoré ušetríme, použijeme na podporu organizačnej činnosti strany prostredníctvom tajomníkov,“ povedal Župa.

Z formálneho hľadiska však bude sídlo KDH na tom istom mieste, kým zmenu sídla neschváli Rada KDH. Kancelárie sa však presťahujú do konca decembra. „Priestory v súčasnosti intenzívne vyhľadávame. Medzi podmienky na výber priestorov okrem toho, aby boli lacnejšie patrí aj to, aby boli bližšie k ľuďom a dali sa ľahšie nájsť,“ uviedol s tým, že KDH je hnutie, ktoré sa nemusí schovávať na okraji Bratislavy a za niekoľkými dverami, turniketmi. „Budeme bližšie k ľuďom, ľudia nás budú môcť ľahko nájsť,“ dodal Župa.

KDH sa stalo neparlamentným hnutím po marcových voľbách do NR SR. Vtedy neprekročilo potrebnú päť percentnú hranicu potrebnú na vstup do parlamentu, keď ho podporilo vo voľbách len 4,94 percenta voličov. Na sneme 11. júna delegáti zvolili nového predsedu, ktorým sa stal Alojz Hlina a tiež troch podpredsedov Pavla Zajaca, primátora Levoče Milana Majerského a Petra Bobulu.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #centrála