Kaliňák dal výboru dokumenty o majetkovom vzťahu s B.A.Haus

Minister vnútra Robert Kaliňák poslal Výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií materiály ohľadom jeho majetkového vzťahu s firmou B.A.Haus.

20.11.2016 14:54
debata (6)

Podľa predsedu výboru Martina Poliačika síce chýba dokumentácia, ale materiál môže výboru pomôcť posunúť sa ďalej v rozhodovaní. Prípad by mal výbor riešiť na budúcotýždňovom rokovaní. Informoval o tom portál teraz.sk.

Kaliňákovi hrozí pokuta vo výške troch mesačných platov, lebo vo svojich majetkových priznaniach neuviedol pohľadávku voči firme B.A. Haus, v ktorej kúpil podiel od podnikateľa Ladislava Bašternáka, vyšetrovaného z daňových podvodov.

Poliačik chcel od Kaliňáka výšku nominálnej hodnoty akcií, ktoré kúpil, a oddelenie výšky majetkového záväzku, ktorý na Kaliňáka prešiel. „Potrebujeme prehľad účtovného stavu účtovnej evidencie záväzku spoločnosti voči akcionárovi Robertovi Kaliňákovi. To je jediný doklad, ktorý nám dokáže oddeliť hodnotu akcií kúpených pánom Kaliňákom a záväzok, ktorý tým vznikol a ktorý na seba prebral. A na to, aby sme vedeli posúdiť výšku majetkového práva, ktoré malo byť priznané v majetkovom priznaní, tak musíme tie dve veci od seba oddeliť,“ vysvetlil podľa teraz.sk v októbri Poliačik.

Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcii začal 16. júna tri konania na ochranu verejného záujmu voči ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Podnety sa týkajú nepriznania pôžičiek a nákupov podielov s pohľadávkami vo firmách spájaných s podnikateľom Ladislavom Bašternákom v rokoch 2013, 2014 a 2015.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #B.A.Haus