SaS žiada, aby RTVS neporušovala zásadu vyváženosti

Strana Sloboda a Solidarita žiada vedenie verejnoprávnej RTVS, aby prestala porušovať vo svojich politických publicistických reláciách zásady vyváženosti a objektívnosti.

27.11.2016 15:00
debata (18)

Ako informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková, posledna relácia Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy alebo tzv. Predsednícky špeciál z utorka 22. novembra, v ktorých vystúpili bez prítomnosti adekvátneho oponenta premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák, pokladá SaS za vážne spreneverenie sa RTVS svojmu zákonnému poslaniu.

„Je nemysliteľné, aby premiér Fico šíril dezinformácie o správaní sa opozície v Národnej rade Slovenskee republiky, vyslovoval britké a zavádzajúce súdy na adresu jej predstaviteľov a ponúkal jednostranný pohľad na udalosti na Slovensku i vo svete bez toho, aby oproti nemu sedel zástupca opozície," vyjadrujú liberáli. Podľa nich je zjavné, že redaktor nemôže takéhoto oponenta nahradiť, pretože je predsedom vlády okamžite atakovaný a dehonestovaný.

SaS žiada RTVS, aby zaviedla princíp „prázdneho kresla“ v prípadoch, kedy zástupca koalície odmietne diskutovať s konkrétnym predstaviteľom opozície a v relácii je potom sám. „Tak sa to stalo v už spomenutom Predsedníckom špeciáli, keď minister Kaliňák odmietol diskutovať s Ľubomírom Galkom (SaS) a celá relácia tak bola jeho osobným PR. Žiadame aj Radu RTVS, aby trvala na dodržiavaní zásad vyváženosti a objektívnosti, ktoré okrem iného požaduje aj štatút RTVS," uzatvára Svrčeková.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #RTVS #SASKA