Kauzu bratov Paškovcov sudca vrátil prokurátorovi

Samosudca Okresného súdu Košice I uznesením odmietol obžalobu prokurátora na trojicu obžalovaných bratov Paškovcov, pretože zistil závažné procesné chyby, najmä, porušenie práva na obhajobu.

28.11.2016 16:47
debata (26)

Informovala o tom v pondelok hovorkyňa košických súdov. Hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko v pondelok agentúre SITA potvrdil, že prokurátor podal odvolanie voči uzneseniu samosudcu, a tak o veci bude rozhodovať košický krajský súd.

Z uznesenia samosudcu vyplýva, že odmietol obžalobu prokurátora, pretože zistil závažné procesné chyby vo vyšetrovaní, ale najmä porušenie práva na obhajobu.

Obvinení Maroš P., Branislav P. a Martin P., ktorí sú synovcami expredsedu NR SR Pavla Pašku, boli obžalovaní z trestného činu výtržníctva, prví dvaja navyše aj z trestného činu ublíženia na zdraví.

Incident sa stal v októbri minulého roku blízko obchodnému domu Tesco na košickej Hlavnej ulici. Krátko po štvrtej hodine nad ránom boli jeho aktérmi na jednej strane bratia Paškovci a na druhej strane 24-ročný Košičan Ján s 22-ročnou priateľkou Zuzanou, ktorú Branislav P. údajne slovne obťažoval. Na pomoc jej prišiel priateľ a muža odstrčil.

Tomu prišli na pomoc jeho bratia. Strhla sa bitka, po ktorej skončil na zemi Ján i Zuzana. Obaja utŕžili údery aj kopance. Zranený bol aj František, Zuzanin strýko, ktorý chcel s partnerkou Editou zabrániť bitiu Jána a pritom utrpel zranenia tváre a zlomeninu nosa.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Paška