Lipšica stále neobžalovali, rodina zrazeného muža dostane nižšie odškodné

Daniela Lipšica v prípade smrteľnej nehody, pri ktorej zahynul 72-ročný dôchodca, stále neobvinili. V prípade vystupuje ako svedok. Rodina sa s Lipšicom dohodla na mimosúdnom vyrovnaní, aj keď údajne nižšom ako požadovala.

06.12.2016 11:41
debata (132)

Nehoda sa stala v septembri tohto roka. Polícia dodnes nemá znalecký posudok, ktorý by objasnil okolnosti nehody. Daniel Lipšic v prípade stále vystupuje ako svedok. Informoval o tom týždenník Plus 7 dní.

Rodine sa postup vyšetrovateľa nepozdáva. V týchto dňoch bola podľa týždenníka na Prezídium policajného zboru, Generálnu prokuratúru, Krajskú prokuratúru a Okresné riaditeľstvo polície v Bratislave doručená žiadosť rodiny o preskúmanie postupu vyšetrovateľa.

Rodina sa s expolitikom však dohodla na mimosúdnom vyrovnaní. Lipšic preplatí náklady spojené s pohrebom a odškodné. Rodina pôvodne žiadala 60-tisíc eur. Dostane však menej. Koľko, príbuzní nechceli upresniť.

Tragédia na Vajnorskej ulici

Nehoda sa stala 19. septembra približne o ôsmej hodine večer, 72-ročný Emil zomrel na následky zranení v nemocnici. Politik na druhý deň po nej médiám vysvetľoval, že chodca zbadal neskoro, pripisoval to tme a tomu, že muž nemal reflexné prvky na oblečení. Vtedy nevedel odpovedať, či k zrážke došlo na priechode. Neskôr sa objavili zábery, ktoré zachytila priemyselná kamera. Tá sa nachádza na budove pracoviska Krajského súdu v Bratislave v blízkosti miesta nehody. Exposlanec chodca pravdepodobne zrazil, keď bol na priechode.

132 debata chyba
Viac na túto tému: #odškodné #dopravná nehoda #Daniel Lipšic