Únos v Hlohovci: Policajti kontrolujú záznamy z bezpečnostných kamier

Za únosom 34-ročnej Andrey z Hlohovca, matky dvoch detí, majú stáť spory po rozpade manželstva. Polícia od utorka pátra nielen po nej, ale aj po jej exmanželovi Miroslavovi (46). V stredu podvečer zatiaľ úspešná nebola.

14.12.2016 20:00
debata (15)

O detailoch únosu a vyšetrovania polícia odmietla poskytnúť bližšie informácie. Zverejnila výzvu, ktorou sa obrátila na verejnosť. „V trestnej veci zločinu pozbavenie osobnej slobody, ku ktorému došlo 13. decembra 2016 medzi 7. až 8. hodinou v Hlohovci, pravdepodobne na ulici R. Dilonga, v blízkosti materskej školy, žiada polícia občanov o pomoc formou poskytnutia akejkoľvek informácie k prípadu,“ uviedol Martin Wäldl z kancelárie prezidenta Policajného zboru.

Vo výzve sa spomínajú dve autá. Ide o striebornú Škodu Superb s hlohoveckou poznávacou značkou, ktorú mala šoférovať Andrea a červený Peugeot 206 s topoľčianskym evidenčným číslom, ten mal byť na mieste činu. Polícia chce zistiť, kde ľudia tieto autá videli a kto tvoril ich osádku. Takisto potrebuje vedieť, či niekto bývalého manžela Miroslava videl a v akej spoločnosti sa pohyboval.

Obyvateľom Hlohovca nie je príliš do reči na túto tému. Niektorí z nich iba opatrne naznačili, že expartner bol považovaný za miestneho mafiána, preto sú opatrní. Nedávno ho mali prepustiť na kauciu z vyšetrovacej väzby, kam sa dostal pre podozrenie z podvodov.

To, že sa opakovane vyhrážal svojej exmanželke, bolo vraj v Hlohovci verejným tajomstvom. Mali byť za tým spory o majetok a súdne nariadenie, ktoré mužovi na návrh matky zakazuje stýkať sa s deťmi.

Po oboch pátrajú policajti z Národnej kriminálnej agentúry. V utorok lietali nad Hlohovcom vrtuľníky, v meste a jeho okolí zasahovali policajné hliadky. Tie obsadili únikové cesty z mesta do susedných dedín.

Okrem iného sa snažili získať videozáznamy z bezpečnostných kamier, ktoré mohli únoscu zachytiť. V stredu už bol v Hlohovci pokojnejší deň, vrtuľníky neboli vo vzduchu, v uliciach nebolo vidieť ani väčší počet policajtov.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #únos #Hlohovec