Fico: Výzvou pre budúci rok je riešenie nedostatku pracovných síl

Veľkou výzvou pre Slovensko v nadchádzajúcom roku bude podľa predsedu vlády Roberta Fica riešenie nedostatku pracovnej sily. "Ešte pred tromi – štyrmi rokmi sme hovorili, že nezamestnanosť je najväčší problém, ale dnes firmy doslova kričia a dožadujú sa nových pracovných síl. Je tu veľký tlak na vládu, aby odsúhlasila "dovoz“ pracovníkov zo zahraničia, s čím my príliš nesúhlasíme,“ povedal Fico.

25.12.2016 10:50
fico Foto: ,
Premiér Robert Fico.
debata (347)

Vláda chce podľa neho ešte využiť potenciál, ktorý je medzi nezamestnanými, aj keď v ich štruktúre je množstvo takých, ktorí nemajú ani základné vzdelanie.

"Toto bude pravdepodobne veľká výzva, aby sme nezačali brzdiť ekonomiku, ktorá šliape výborne, máme jeden z najvyšších ekonomických rastov,“ dodal Fico. Všetky dôležité ekonomické parametre na rok 2017 vyzerajú podľa neho vynikajúco a nie je dôvod na žiadnu nervozitu.

Druhou veľkou výzvou budúceho roku je podľa neho budúcnosť Európskej únie a jej prípadné rozkolísanie po rôznych referendách. "V prípade rozkolísania Európskej únie prežijú len krajiny, ktoré budú vnútorne politicky stabilné a silné, preto nám musí záležať na politickej stabilite,“ poznamenal predseda vlády.

347 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #pracovná sila