Anketa Pravdy: Čo čakáte od roku 2017?

Denník Pravda sa v ankete spýtal niekoľkých osobností, čo očakávajú od nadchádzajúceho roku 2017.

29.12.2016 08:00
debata (7)
Robert Beutelhauser
Autor: Ivan Majerský, Pravda

Robert Beutelhauser, pedagóg a spisovateľ
Ako človek zabávajúci sa písaním od roku 2017, presnejšie – od seba v tomto roku – očakávam, že dokončím ďalšiu časť rozprávania o našich dejinách, konkrétne o národnom obrodení. Ako učiteľ, vnímajúci situáciu v našom školstve, si želám, aby nastalo niečo, čo konečne prinúti kompetentných zmeniť postoj k vzdelávaniu.

Monika Kompaníková
Autor: Pravda,Ľuboš Pilc

Monika Kompaníková, spisovateľka
Teším sa na premiéru celovečerného filmu režisérky Ivety Grófovej na motívy môjho románu Piata loď a teším sa na ďalšie a trochu prepracované vydanie knihy. Neviem, či sa prekrásne rekonštruovaná žilinská synagóga dočká aj oficiálneho otvorenia, keďže funguje aj počas rekonštrukcie, no ak aj nie, pre mňa je jej dokončenie určite najväčšou udalosťou. Ak by sa k všetkým novým stavbám, rekonštrukciám, verejným priestorom pristupovalo s rovnakým zapálením, citom, nápadmi a odbornosťou, transparentne, s rešpektom voči prostrediu, s dlhodobou víziou – ako to robili Fedor Blaščák, Marek Adamov a ďalší ľudia zo žilinskej Stanice Záriečie a Novej synagógy/kunstha­lle, tak by táto krajina vyzerala úplne inak. Na Slovensku ojedinelý príklad, ako sa dajú zdolať aj veľké výzvy.

Róbert Illéš
Autor: Archív Róberta Illéša

Róbert Illéš, neurochirurg
Prajem si, aby sa lekárskemu stavu vrátila vážnosť, úcta a dôstojnosť v očiach verejnosti. Aby zdravotnícki pracovníci mohli v plnej miere plniť svoje poslanie pomáhať ľuďom. Prajem všetkým zdravie a šťastie, ktoré si navzájom želáme v čase Vianoc a Nového roka, počas celého roka 2017.

Petra Kotuliaková
Autor: Pravda,Robert Hüttner

Petra Kotuliaková, manažérka Aj Ty v IT
Očakávam, že rok 2017 bude aspoň taký dobrý, ako tie uplynulé. Budem mať viac času hrať s deťmi karty, behať s mapou po lese a čítať dobré knihy. A venovať sa viac manželovi. Za projekt Aj Ty v IT si želám získať dostatok financií, aby sme mohli pritiahnuť ešte väčší počet dievčat.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #Ročenka Pravdy 2016