Anketa Pravdy: Aký bol váš rok 2016?

Rok 2016 sa pomaly končí. Denník Pravda oslovil niekoľko osobností s otázkou, aký pre nich bol.

29.12.2016 07:00
debata (2)
Maroš Schmidt
Autor: Ivan Majerský, Pravda

Maroš Schmidt, vedúci Slovenského múzea dizajnu
V decembri 2015 som si povedal, že rok 2016 bude môj najlepší. Veril som, že sa nám v Slovenskom múzeu dizajnu podarí urobiť medzinárodnú výstavu s nemeckými partnermi, že rozbehneme spoluprácu s MAK (Umelecko-priemyselné múzeum) vo Viedni, že nájdem nové bakelitové výrobky s nápisom Futurit, že budem doma kúriť v kozubových kachliach a že si kúpim VW T3 Syncro na veľkých pneumatikách. Všetko, čo som si pre rok 2016 predsavzal, sa mi podarilo. Verím, že rok 2017 bude rovnako parádny.

Zuzana Rehák Štefečeková
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Zuzana Rehák Štefečeková, športová strelkyňa a mamička 8-mesačného Nathana, víťazka trapu na tohtoročných ME
Rok 2016 bol pre mňa rokom výziev. Prvá výzva bola sedieť doma počas prvých kôl Svetového pohára ešte s tehotenským bruškom. Druhá príchod nového života, nového človiečika na tento svet a zoznamovanie sa s ním. Ďalšou výzvou bola príprava na ME a jej zladenie s materskými povinnosťami. Každodennou výzvou je zvládnuť zimnú prípravu s Nathanom po boku. Mám za sebou najkrajší rok v živote.

Marek Ormandik,
Autor: Pravda,Ivan Majerský

Marek Ormandík, maliar
Január začal uvedením do života Sorokinovej knihy Rad, ktorá obsahuje aj moje ilustrácie (preklad Ján Štrasser, vydavateľstvo Petrus). Počas celého roka som pracoval na ďalšej publikácii, ktorá vyšla len prednedávnom – Piesnenie (Slovart). Je to výber z piesňových textov Milana Lasicu komentovaný mojimi obrázkami. Veľmi sa z tejto knihy teším. S Milanom L. a tiež Petrom Lipom som spolupracoval aj na platni Podobnosť čisto náhodná (Pavian records). Dvetisícšestnásty bol pre mňa ale najmä rokom veľkých plátien. Kolekciu obrazov V.L.K. som prezentoval v krásnej stupavskej synagóge. Samostatne som vystavoval v Mestskej galérii v Levoči a v Klein House v srbskej Subotici. Ešte stále prebieha rozsiahla expozícia mojej tvorby Stôl a Plot v bratislavskej ZOYA Gallery. Zaujímavá bola pre mňa aj účasť na spoločnej, česko–slovenskej výstave Ornament masy v Nitre. Veľa som maľoval, aj naživo na koncertoch projektu Hrana či so skupinou Talent transpot. Spokojný som aj v súkromí. Rodina zdravá. Synom aj mojej panej sa darí. Mám z nich radosť. Aj z priazne priateľov. Len nech to tak ešte chvíľu zostane. Keď to teraz vidím zhrnuté, aký som mal rok, musím sa opraviť. Ďakujem, výborný.

Petra Vajdová, herečka
Autor: Pravda,Robert Hüttner

Petra Vajdová, herečka
Môj rok 2016 bol krásny divadelný a pre mňa veľmi prínosný, čo sa práce týka.

Teraz je čas na osobný život a úspechy v ňom, pretože som veľmi zanedbala samu seba a svoje zdravie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #Ročenka Pravdy 2016