Prvým dieťaťom roka 2017 je zrejme Prešovčanka Eliška

Prvým dieťaťom narodeným v roku 2017 je pravdepodobne Prešovčanka Eliška, ktorá prišla na svet vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana len osem sekúnd po polnoci.

01.01.2017 18:24
debata (4)

O narodení Elišky, ktorá je prvorodenou dcérou lekárky z tejto nemocnice, informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Novorodeniatko váži 3 960 gramov a meria 51 centimetrov.

Druhým novoročným dieťaťom je podľa doterajších informácií malá Michaela z Košíc. Ako informoval námestník riaditeľa košickej univerzitnej nemocnice Ľuboslav Beňa, dievčatko prišlo na svet dve minúty po polnoci. Prvá malá Košičanka váži 3 810 gramov a meria 50 centimetrov. Popoludní ju navštívil v pôrodnici Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej ulici košický primátor Richard Raši. Zablahoželal mamičke Zuzane a oteckovi Petrovi, ktorým odovzdal dar mesta tristo eur a malej Michaele daroval pekného plyšového medveďa.

Tretie novoročné dieťa sa narodilo v Univerzitnej nemocnici v Bratislave na Kramároch sedem minút po polnoci. Dieťatko sa volá Martinka, po narodení vážila 3 560 gramov a merala 57 centimetrov. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnici v Bratislave Zuzana Eliášová.

Aj štvrtý novorodenec roka 2017 sa narodil v Bratislave, v ružinovskej nemocnici, 52 minút po polnoci. Chlapček sa volá Oliver, meria 51 centimetrov a váži 3 650 gramov. V petržalskej nemocnici na Antolskej prišlo prvé bábätko na svet o 5:58. Malá Klárka meria 50 centimetrov a váži 3 670 gramov, pravdepodobne je piatym novoročným dieťaťom narodeným v roku 2017.

V Komárňanskej nemocnici sa prvé dieťa, a zároveň zrejme šieste dieťa v rámci Slovenska, narodilo približne o 7:50, chlapček sa volá Braien. Podľa informácií tlačového oddelenia súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti AGEL Tomáša Želaska chlapček vážil po narodení necelé dva kilogramy a meral 41 centimetrov.

Siedme slovenské novoročné dieťa sa narodilo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline o 8:50. Dievčatko menom Lilien meria 49 centimetrov a váži 3 530 gramov. O narodení dieťaťa informovala hovorkyňa fakultnej nemocnice v Žiline Viera Jurčiová.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #Nový rok