Obvinený počas výsluchu skočil z druhého poschodia

Prepadával starenky a keď ho chytili, pokúsil sa ujsť. Obvinený 40-ročný Bohuslav D. z Bratislavy, ktorý má zrejme na svedomí viacero lúpeží v hlavnom meste, sa pokúsil v stredu večer počas vypočúvania ujsť.

08.01.2017 17:00
polícia Foto: ,
Obvinený Bohuslav D. vyskočil z druhého poschodia budovy okresného riaditeľstva Policajného zboru v bratislavskom Ružinove.
debata (5)

Vyskočil z druhého poschodia budovy okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružinove. Policajt ho zachytil za nohy, pádu muža z okna však nezabránil.

„Obvinený muž, v súčasnosti už z troch zločinov lúpeží na starších ženách, bol v sprievode policajtov prevezený do jednej z bratislavských nemocníc, podľa súčasných zistení je mimo ohrozenia života,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Okolnosti pádu preveruje nadriadený aj sekcia kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra.

„Pravidlom by malo byť, že policajt by nemal byť pri vypočúvaní sám, určite nie v miestnosti, kde sú otvorené okná a určite nie tak, aby mal obvinený možnosti voľného pohybu a konania, ktoré by mohli ovplyvniť priebeh vypočúvania,“ hovorí bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

Dodáva, že miestnosť by mala byť zabezpečená tak, aby sa nedalo dostať von ani dnu, okná by mali byť zamrežované alebo by na nich mali byť aspoň poistky. „Na vypočúvaní sa často tiež ocitne človek, ktorý s tým nemá žiadne skúsenosti, dostane strach, nevie, čo s ním bude a v afekte môže urobiť hocičo,“ vysvetľuje dôležitosť zabezpečených okien Zábojník.

Na druhej strane, ako dodáva, tentoraz ide o lepší prípad. „Pamätám si, keď sa podozrivý pri vypočúvaní zmocnil na okresnom oddelení v Bratislave-Dúbravke zbrane a zavraždil policajta,“ pripomína. Dopĺňa, že pri vypočúvaní robí policajt mnoho pohybov. „Ide do kancelárie, do skrine a nejaký blázon sa zmocní zbrane a zabije ho pri výkone služby,“ konštatuje.

Zadržaný Bratislavčan má okrem prepadnutí na rováši aj drogovú trestnú činnosť. V minulosti bol viackrát súdne trestaný. Teraz je obvinený z troch prepadnutí starších žien 30. decembra, 2. a 3. januára tohto roka v Ružinove a Petržalke. Ženám, ktoré skončili so zraneniami na tvári, vzal kabelky a peniaze. Za tieto činy mu hrozí trest na sedem až dvanásť rokov za mrežami. Sudca v sobotu rozhodol o jeho stíhaní vo väzbe.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #útek #prepadnutie #vypočúvanie