Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, niektoré cesty pokrýva čerstvý sneh.

13.01.2017 07:48
v02-nr-kamitta-barat Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

Úseky D1 Važec až Levoča a Prešov – Košice sú miestami pokryté vrstvou čerstvého snehu do jedného centimetra a rýchlostné cesty R3 Trstená – Tvrdošín, Sedliacka Dubová – Široká, R4 obchvat Svidníka, R1 od Novej Bane po Banskú Bystricu, R2 Pstruša – Kriváň a Budča – Zvolen – Pustý hrad pokryté čerstvým až kašovitým snehom v hrúbke do troch centimetrov.

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek na západe územia je zväčša mokrý, inde prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií miestami do päť centimetrov, v obvode Trstená miestami až do desať centimetrov.

V obci Kláštor pod Znievom je vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity. V obci sa na cestu III/1796 následkom mrazov vylieva potok. Na ceste I/66 horský priechod Besník a na cestách v okresoch Myjava, Stará Ľubovňa, Kežmarok, Prešov, Sabinov, Poprad, Námestovo a Tvrdošín sa tvoria snehové jazyky a záveje. Vplyvom počasia a poveternostných podmienok na celom území Slovenska môže sneh naviaty na vozovky namŕzať alebo vplyvom silného vetra sa môžu vytvárať snehové jazyky.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre, Besník, Veľké Pole, Cukmantel, Kremnické Bane, Dobšiná a Huty do štyri až päť centimetrov. Na horskom priechode Herlianske Sedlo je čerstvý sneh až do 15 cm.

Horské priechody Donovaly a Šturec sú uzavreté pre nákladnú dopravu nad 10 m. V oblastiach Žarnovice, Žiaru nad Hronom, Kremnice, Hronskej Breznice, Banskej Bystrice, Popradu a Štrby obmedzuje silné sneženie dohľadnosť na 100 m. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko – Bystrá je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu. Cesta II/576 – Herlianske sedlo je v zimnom období neudržiavaná. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený horský priechod Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. Na horskom priechode Kremnické Bane platí úplná uzávierka cesty I/65 v km 91,700 – 96,200 do 20. októbra 2017 z dôvodu rekonštrukcie cesty I/65 (zosuv a podmytie cesty).

Údaje sú z infoservisu Slovenskej správy ciest – 05:42.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdnosť ciest